Krivokapić: MUP ne vodi postupak za oduzimanje državljanstva Mandiću

„Očekujem da će se već danas vratiti na Kolegijum i da završavamo posao“, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 12:17h

Šef parlamenta Ranko Krivokapić je naglasio da je od Ministarstva unutrašnjih poslova dobio odgovor da se protiv lidera Nove Andrije Mandića ne vodi postupak za oduzimanje državljanstva i da zato očekuje da se predstavnici te stranke vrate radu na novom izbornom zakonu.

„Očekujem da će se već danas vratiti na Kolegijum i da završavamo posao“, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini.

Nova srpska demokratija napustila je radnu grupu za pripremu novog izbornog zakona nakon što je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Subašić kazao da se i protiv Mandića vodi postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva, zato što ima srpsko.

Po tom osnovu su već sva dokumenta oduzeta lideru Narodne stranke Predragu Popoviću jer je on zvanično potvrdio da je vjerodostojan dokument Srbije u kojem piše da on ima državljanstvo te zemlje.

Međutim, Mandić to nije učinio, iako je javno rekao da ima i srpski pasoš, a Srbija nema obavezu da Crnu Goru obavijesti ko od crnogorskih državljana ima njemo državljanstvo.

Krivokapić nije želio da odgovori da li je za to da se Mandiću, shodno zakonu, oduzme crnogorsko državljanstvo, ukoliko zaista posjeduje i srpsko.

„Nisam nadležan da sprovodim postupke oko državljanstva, inače bih mojoj ćerki dao državljanstvo. Ona ga nema“, dodao je Krivokapić

Bonus video: