Vujanović: Priča iskonstruisana, nisam ni sa kim razgovarao o oružju

Demantuju se priče da je britanski sveštenik Filip Sid nudio izraelskom trgovcu oružjem prolaz do predsjednika Crne Gore.
0 komentar(a)
Vujanović, Foto: Arhiva Vijesti
Vujanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.03.2011. 13:13h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nikada nije razgovarao o trgovini oružjem, niti je takav razgovor bilo kome dozvolio, objavljeno je iz predsjednikovog kabineta.

U izjavi kabineta za odnose sa javnošću navodi se da su iskonstruisane priče da je britanski sveštenik Filip Sid nudio izraelskom trgovcu oružjem prolaz do Vujanovića.

“Predsjednik Crne Gore, nikada ni sa kim nije razgovarao o trgovini oružjem, niti bilo kome takav razgovor dozvolio.

Opšte je poznato da se trgovina oružjem obavlja preko odgovarajuće službe nadležnog ministarstva, te predsjednik Crne Gore niti o tome odlučuje, niti je bilo kada sa bilo kim o tome razgovarao”, navodi se u reagovanju iz Vujanovićevog kabineta.

Britanski dnevnik “Dailymail” objavio je ranije da je sveštenik Majkl Sid obećao izraelskom trgovcu oružja Hezi Besaselu da će ga za novac upoznati sa uticajnim balkanskim političarima, među kojima je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Poznati britanski sveštenik je priznao da je planirao da za novac organizuje prijem bogatih biznismena u papski viteški red i tako iskoristi visoki položaj u Vestminsterskoj biskupiji.

Kako prenosi britanski dnevnik, ključni dokaz tiče se njegovog pokušaja da za viteza proglasi izraelskog trgovca oružjem, koji je bio u potrazi za poslovnim prilikama na Balkanu.

U Vujanovićevom kabinetu ističu da je predsjednik preko crnogorske ambasade u Londonu demantovao pisanja “Dailymail-u”, kao očigledno inskonstruisanu instituciju.

Bonus video: