Vuksanović: Pljevlja treba da budu simbol naše multikulturalne države

"Želim, takođe, da naglasim, da sam se kao poslanica u Skupštini do kraja borila da se ne donese Zakon o legalizaciji neformalnih objekta, zato što je suprotan Ustavu i svim sistemskim zakonima ove države"
66 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2018. 14:59h

Kadnidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović posjetila je danas Pljevlja gdje je razgovarala sa brojnim građanima i predstavnicima loklanih NVO o izazovima sa kojima se ovaj grad susrijeće.

“Danas smo u Pljevljima, gradu koji treba da bude simbol naše multikulturalne države, zbog bogatog kulturno - istorijskog i sakralnog nasljeđa. Upravo smo posjetu započeli u manastiru Sv. Trojica a onda nastavili u Husein-pašinoj džamiji kao najznačajnijim vjerskim objektima grada", kazala je kandidatkinja SDP-a.

Vuksanović je dodala i da je Crna Gora bogata zbog snage njenog multinacionalnog i multivjerskog sklada i da je kao takva, sigurno primjer svima u Evropi.

"Na primjeru tog jedinstva želim da poručim da su građani Pljevalja odličili da je vrijeme za promjene. Želim, takođe, da naglasim, da sam se kao poslanica u Skupštini do kraja borila da se ne donese Zakon o legalizaciji neformalnih objekta, zato što je suprotan Ustavu i svim sistemskim zakonima ove države. Ne obećavam, nego garantujem da ću poslije izbora inicirati donošenje novog Zakona koji će biti u interesu građana Crne Gore, a ne otuđenih partijskih elita", kazala je Vuksanović.

Kandidatkinja SDPa je posjetila i deponiju na Maljevcu, gdje je razgovala sa prestavnicima stanovnika koji su ugroženi u tom području, kao i sa predstavnicima NVO “Breznica”.

Takođe, posjetila je Sigurnu žensku kuću gdje je razgovarala sa predstavnicima NVO i korisnicama, a u Milet bašti je imala sastanak sa majkama sa troje i više djece koje su ostale bez nadoknada.

Galerija

Bonus video: