Fejsbuk grupa i Libertas najavili okupljanje ispred Vlade u srijedu

“I na ovom okupljanju se neće nositi nacionalna, vjerska i politička obilježja. Ovo je protest za poštenu Crnu Goru”, poručili su organizatori.
50 pregleda 0 komentar(a)
protesti, Foto: Savo Prelević
protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2011. 08:50h

Fejsbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije i nevladina organizacija Libertas najavili su da će u srijedu organizovati novu protestnu šetnju u Podgorici, koja će početi od zgrade Vlade.“Građani koji dođu prošetaće pored institucija sistema koje ne rade svoj posao već služe za održavanje aktuelnog režima na vlasti, a to su Tužilaštvo, Agencija za nacionalnu bezbijednost, zarobljeni Univerzitet Crne Gore i mediji koji se finansiraju od novca poreskih obaveznika i ne rade u interesu građana”, saopštio je danas predstavnik organizatora Robert Velašević.On je pozvao nezadovoljno stanovništvo, bez obzira na vjeru, naciju i političku predjeljenost, da se 30. marta, u 18 sati i 30 minuta okupi ispred zgrade Vlade, odakle će krenuti u protestnu šetnju, javlja MINA.“I na ovom okupljanju se neće nositi nacionalna, vjerska i politička obilježja. Ovo je protest za poštenu Crnu Goru”, poručili su organizatori.

Prvi protest organizovali su 21. marta, kada se ispred zgrade crnogorske Skupštine okupilo, kako su naveli, oko hiljadu nezadovoljnih građana. Ipak, više medija i novinskih izvještača procijenili su da se ispred Skupštine okupilo manje ljudi.Oni su zatražili promjene i odlazak onih koji su, kako su kazali, opljačkali, unizili i pokorili Crnu Goru. Predstavnici organizatora protesta kazali su ispred parlamenta da ih je okupilo siromaštvo, bijeda, sprega organizovanog kriminala i vlasti.

Bonus video: