Kada Duško Knežević promoviše Če Gevaru

Biografija "Če Gevara, život smrt i legenda" autora Borislava Lalića, uz markicu Atlas Grupe, doživjela treće izdanje, to znamo - što znači da se slavni lik sasvim pristojno da unovčiti.
228 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2011. 19:28h

Pogledajte običan poster Če Gevare, u izdanju današnjih beogradskih "Večernjih novosti".

Ono što je zanimljivo, (kada kliknete na sliku, vidjećete): ispod famoznog lika potpisana je, kao sponzor, ni manje ni više, nego Atlas Grupa, jedna od firmi - simbola tranzicionog kapitalizma na Balkanu.

Šta bi rekao Ernesto Gevara de la Serna kada bi znao da se ispod njegovog lika potpisuje preduzeće Duška Kneževića iz Podgorice, biznismena koji je veliki kapital stekao i devedesetih godina u Srbiji.

To ne možemo znati, ali da je biografija "Če Gevara, život smrt i legenda" autora Borislava Lalića, uz markicu Atlas Grupe, doživjela treće izdanje, to znamo - što znači da se slavni lik sasvim pristojno da unovčiti.

"Kapitalizam je transformisao sliku Če Gevare u modni detalj. Ljevičari se povodom toga osjećaju kao fanovi andergraund bendova koji su postigli komercijalni uspjeh i 'izdali'. Ali, možda 10 posto njih koji nose majice sa slikom Čea, zna za šta se borio, i to je dovoljno da njegova borba i ideali za koje je umro budu popularniji nego ikad", kaže britanski političar Džordž Gelovej za britanski politički nedjeljnik "Nju Stejtsmen".

Hasta siempre comandante!

Bonus video: