Visoki funkcioner ulcinjskog DPS-a: Lokalna vlast ukrala milion eura

Derviši precizirao da su u pitanju “lica koja rade u opštini, na čija imena su podignute pare”
58 pregleda 0 komentar(a)
opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 21.03.2011. 07:55h

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista iz Ulcinja Ilmija Derviši, optužio je lokalnu vlast, u kojoj participira i njegova stranka, da je u prvoj polovini prošle godine gradski budžet oštetila za gotovo milion eura.

Derveši je te ocjene izrekao na nedavnoj sjednici jednog ulcinjskog mjesnog odbora, tokom koje je ocijenio i da je koalicija sa Demokratskom unijom Albanaca, u prošlom mandatu, bila “potpuni promašaj”.

Nekadašnji nosilac izborne liste u Ulcinju precizirao je da se teške malverzacije u izvršnoj vlasti, u kojoj učestvuju i DUA i PDP, desile od 1. januara do 30. juna, kao i da je tada opštinski budžet oštećen za 930.000 eura.

“Prethodna koalicija bila je veliki promašaj i nanijela je veliku štetu imidžu DPS-a. U prilog tome ide i činjenica da je vlast prošle godine opljačkala budžet za 930.000 eura, na osnovu ugovora o djelu između Opštine i trećih lica. Ako nijesam u pravu, spreman sam da odgovaram krivično, materijalno i moralno”, rekao je Derviši na sjednici jednog od većih mjesnih odbora tamošnjeg DPS-a mjesnog odbora, koji “pokriva” Novu Mahalu i Bijelu Goru.

U zapisniku sa sjednice, u koji su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je Derviši precizirao da su u pitanju “lica koja rade u opštini, na čija imena su podignute pare”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: