Uz zvuke Internacionale, nikšićki komunisti slave preseljenje

"Uvijek smo upozoravali radničku klasu i narod kakva će ih bijeda i zlo zadesiti rušeći socijalizam i udaljavajući se od komunista", rekao je Stanišić
124 pregleda 0 komentar(a)
konunisti Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
konunisti Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.03.2011. 15:58h

Nikšićki komunisti preselili su se u nove prostorije i konačno dobili pristojne i adekvatne uslove za rad koje će plaćati od sponzorstva i od članarine.

Uz intoniranje Internacionale i postavljanje zastave nikšićki komunisti su proslavili preseljenje u nove prostorije koje se nalaze u zgradi gdje je 1944. godine bilo sjedište pokrajinskog komiteta KPJ i SKJ, održana crnogorska antifašistička skupština i glavni obor narodnooslobodilačkog fronta za Crnu Goru i Boku.

Prije 15 godina upozoravali smo da će Nikšić kao najjači industrjski centar Crne Gore zbog privatizacije postati “industrijsko groblje”, kazao je Stanišić

"Na prvim višestranačkim izborima 1990. godine osvojili smo dva savezna i 14 odborničkih mandata a zahvaljujući drugovima iz Plužina i sada imamo odbornički mandat. Uvijek smo upozoravali radničku klasu i narod kakva će ih bijeda i zlo zadesiti rušeći socijalizam i udaljavajući se od komunista. Prije 15 godina upozoravali smo da će Nikšić kao najjači industrjski centar Crne Gore zbog privatizacije postati “industrijsko groblje”. Žao nam je što se to naše upozorenje ostvarilo", kazao je Stanišić.

On je pozvao radničku klasu da izađe “ispod staklenog zvona i liderstva političkih partija” ako želi bolju budućnost.

Za komuniste nema posla

Dr Vojislav Miljanić, član centralnog komiteta, kazao je da se u toku NOB-a niko nije borio za samostalnu Crnu Goru, kao što se to danas želi prikazati, već protiv okupatora koji su htjeli da porobu Jugoslaviju.

"Ako je on (Milo Đukanović) izadao komuniste mi nijesmo i mi ćemo nastaviti i nadamo se da će nas svaki dan biti više i da ćemo se boriti do kraja. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati daleko više uspjeha nego što smo do sada", poručio je Miljanić.

On je podsjetio na izjavu Mila Đukanovića iz 1991. godine da može da u Moskvi ne bude komunista, ali će ih u Crnoj Gori uvijek biti.

"Ako je on izadao komuniste mi nijesmo i mi ćemo nastaviti i nadamo se da će nas svaki dan biti više i da ćemo se boriti do kraja. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati daleko više uspjeha nego što smo do sada", poručio je Miljanić.

U ime Savez boraca, opcija Jugoslavija, obratio se Rajko Lazović, Slobodan Žugić u ime Saveza boraca od 1990. godine, a u ime plužinskih komunista Mirko Vuković, jedini komunista-odbornik.

Bonus video: