NVO Libertas poziva građane da se pridruže protestu

Nećemo podjele i svađe, hoćemo posao, pristojnu platu, poštenu državu i jednake šanse za sve”, kazao je na konferenciji za novinare koordinator Libertasa Vesko Pejak.
0 komentar(a)
zgrada Skupstine, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Skupstine, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.03.2011. 12:50h

NVO Liberats pozvala je crnogorske građane da im se u ponedjeljak pridruže u 11:30 ispred Sportskog centra Morača odakle će otići do Skupštine Crne Gore da izraze protest zbog sve lošijeg životnog standarda.

“Ovako više ne može. Mi ovo više ne možemo da izdržimo. Nećemo podjele i svađe, hoćemo posao, pristojnu platu, poštenu državu i jednake šanse za sve”, kazao je na konferenciji za novinare koordinator Libertasa Vesko Pejak.

On je dodao da je kriza u zemlji duboka, strukturna i sistemska, a da je uzrokovana monopolom vlasti. Privatizacija i tranzicija su, tvrdi Pejak, vođeni na netransparetna i stihijski način.

“Na tim osnovama izrasta tranziciona nova klasa bivših švercera, kriminalaca, političara koji su učestvovali u ratnom huškanju, kršenjima ljudskih prava i njihovih prijatelja, ortaka rođaka i kumova, koji po principu poslušnosti i podobnosti zauzimaju i zarobljavaju institucije”, rekao je Pejak.

Na pitanje novinara da li iza njih u bilo kojem smislu stoji neka politička partija, predsjednik Libertasa Robert Velašević je rekao da ne već da se radi o slobodnoj volji slobodnih građana.

Bonus video: