Konkurs za popisivače i istruktore ispolitizovan i diskriminatorski

Smatramo neodgovorim direktora Monstata i predsjednike popisnih komisija nisu pokušali da objasne zašto prednost na konkursu nijesu imali nezaposleni
54 pregleda 0 komentar(a)
spisak popisivača, Foto: Luka Zeković
spisak popisivača, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.03.2011. 14:47h

Konkurs za popisivače i istruktore za predstojeći popis je ispolitizovan, diskriminatorski, sa izraženim nepotizmom i neravnopravan za sve učesnike, ocijenio je predsjednik NVO Stop diskriminaciji Darko Rašović.

“Smatramo neodgovorim direktora MONSTAT-a i predsjednike popisnih komisija koji se nijesu oglasili ovim povodom i pokušali da objasne zašto prednost na konkursu nijesu imali nezaposleni, uredno prijavljeni na biroima rada”, kazao je Rašović.

On je očekivao i objašnjenje ko je i zašto insistirao na ovakvim uslovima konkursa.

Jasna je, tvrdi Rašović, namjera zloupotrebe popisa. On je dodao da je sva odgovornost na partijama na vlasti – DPS i SDP, čiji su članovi uglavnom predsjednici popisnih komisija, a koji su namjerno zloupotrijebili popis i zaposlili svoje aktiviste.

“Koliko se vodi računa o nezaposlenim građanima vidimo i iz svakodnevnih izjava predstavnika vlasti koji pokušavaju ispolitizovati popis, nijednom se ne osvrćući na mogućnost pomoći nezaposlenim građanima”, naveo je Rašović.

Bonus video: