NS: Utvrditi odgovornost za brzopletu reakciju prema Vladi Srbije

Ako se ne utvrdi konkretna odgovornost za ovu brzopletost, onda se ovakvi previdi mogu ponoviti, i to sa ozbiljnim posljedicama
0 komentar(a)
Predrag Popović, Foto: Luka Zeković
Predrag Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2011. 18:06h

Narodna stranka (NS) zatražila je danas da Vlada Crne Gore utvrdi konkretnu odgovornost u vezi njenog demarša Vladi Srbije zbog Strategije za saradnju sa Srbima iz regiona.

Predsjednik NS Predrag Popović pozvao je Vladu Crne Gore da se odredi prema demaršu Vladi Srbije, zbog dokumenta, iz kojeg je, prije protesta, srpska Vlada već bila izbacila sporne odredbe.

"Ako se ne utvrdi konkretna odgovornost za ovu brzopletost, onda se ovakvi previdi mogu ponoviti, i to sa ozbiljnim posljedicama, jer bi samo Srbija odćutala ovako skandalozan potez", kaže se u izjavi za javnost Popovića.

Vlada u Podgorici konstatovala je da bilo koji oblik političkog djelovanja sa strane, koje ima za cilj promjenu ustavnog poretka zemlje, kao što je slučaj sa Strategijom, predstavlja direktno miješanje u unutrašnje stvari suverene države Crne Gore.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija uručilo je tim povodom srpskom ambasadoru u Podgorici Zoranu Lutovcu zvaničan stav i oštar protest crnogorske Vlade.

Šef Kancelarije srbijanske Vlade za odnose sa medijima, Milivoje Mihajlović je saopštio da je Vlada Srbije 3. marta promijenila spornu odredbu o Crnoj Gori iz Strategije odnosa Srbije prema dijaspori i Srbima u regionu i da taj problem više ne postoji.

Bonus video: