13 odsto funkcionera nije prijavilo imovinsko stanje

Od 2.963 funkcionera koji nijesu izvršili ovu zakonsku obavezu, 7,2 odsto su državni, a 17 odsto lokalni javni funkcioneri.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 18:27h

Više od 13 odsto javnih funkcionera u Crnoj Gori nije dostavilo podatke o imovnom stanju, saopštila je danas Komisija za sprječavanje sukoba interesa, a prenosi Mina.

Od 2.963 funkcionera koji nijesu izvršili ovu zakonsku obavezu, 7,2 odsto su državni, a 17 odsto lokalni javni funkcioneri, navodi se u izvještaju.

Komisija je zaključila da oni krše Zakon, zbog čega će biti upućeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom organu za prekršaje.

"Izvještaje o prihodima i imovini od državnih javnih funkcionera su predali predsjednik Države, predsjednik Skupštine i predsjednik Vlade, svi članovi Vlade, tužioci, sudije za prekršaje i svi poslanici osim Srđe Brajovića i Đorđa Pinjatića (iz objektivnih razloga)", kaže se u saopštenju.

Komisija je donijela odluku da je Božidar Vuksanović iz Podgorice kršio Zakon jer nije prijavio u imovinskom kartonu nadoknadu kao vrhunski sportista, ali je otklonio postupanje suprotno Zakonu, naknadnim prijavljivanjem.

Bonus video: