Obama dao odobrenje Sue K. Braun za ambasadorku u Crnoj Gori

Prethodno, Braun je bila zamjenica šefa misije u ambasadama SAD u Akri, Gani i Asmari, Eritreji. Službovala je i u Indoneziji, Francuskoj, Liberiji, Keniji, Nigeriji i Obali Slonovače.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 11:38h

Američki Senat je potvrdio nominaciju Sue K. Braun za ambasadorku u Crnoj Gori, a njeno postavljenje odobrio je i predsjednik SAD Barak Obama, saopšteno je iz američke ambasade u Podgorici.

“Sljedeći korak u procesu je da gospođa Braun položi zakletvu kao ambasadorka u Crnoj Gori. Datum polaganja zakletve kao i datum njenog dolaska nije još određen. Nakon dolaska u Crnu Goru, ambasadorka Braun treba zvanično da preda akreditive crnogorskim vlastima”, kazala je “Vijestima” portparolka američke ambasade u Podgorici Šeli Siver.

Braun je karijerna diplomatkinja, članica više diplomatske službe i ima rang ministarke savjetnice. Porijeklom je iz Teksasa, a diplomatskoj službi SAD pridružila se 1980. Od 2009. godine bila je direktor Kancelarije za južnoafričke poslove u Birou za afričke poslove Stejt departmenta.

Prethodno, Braun je bila zamjenica šefa misije u ambasadama SAD u Akri, Gani i Asmari, Eritreji. Službovala je i u Indoneziji, Francuskoj, Liberiji, Keniji, Nigeriji i Obali Slonovače. Majka je četvoro djece.

Bonus video: