Duško Marković na konferenciji o borbi protiv korupcije u Zagrebu

Marković će se tokom boravka u Zagrebu susresti sa ministrom pravde Hrvatske Draženom Bošnjakovićem, sa kojim će razgovarati o saradnji dvije zemlje u oblasti pravosuđa
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2011. 10:41h

Delegacija Crne Gore, predvođena potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem, učestvovaće na konferenciji o borbi protiv korupcije, koja danas počinje u Zagrebu.

Konferencija će okupiti predstavnike zemalja regiona i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Bugarske, Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Moldavije, Rumunije, Slovačke i Ukrajine.

Crnu Goru na skupu će, pored Markovića, predstavljati i specijalni tužilac za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Đurđina Ivanović i rukovodilac Sektora kriminalističke policije u Upravi policije Milan Tomić, saopšteno je iz Vlade.

Cilj konferencije je pružanje podrške inicijativama za borbu protiv korupcije i jačanje veza između američkih misija u Evropi, kao i sa nacionalnim institucija koje su uključene u borbu protiv korupcije.

Skup naslovljen Najbolje prakse u borbi protiv korupcije – povećana učinkovitost kroz međuresorni i međusektorski pristup organizuje se pod pokroviteljstvom Odjeljenja za evropske i evroazijske poslove Ministarstva vanjskih poslova SAD i Evropskog centra za sigurnosne studije – Džordž C. Maršal.

Marković će se, kako je najavljeno, tokom boravka u Zagrebu susresti sa ministrom pravde Hrvatske Draženom Bošnjakovićem, sa kojim će razgovarati o saradnji dvije zemlje u oblasti pravosuđa.

Bonus video: