Danilović: "Vi ste baraba g. Vukoviću", Vuković: "Vi ste dupla baraba"

“Ovaj papir vam ništa ne valja. Napisali ste ga kao da su ga kokoške gazile", odgovorio je poslanik DPS-a kolegi Daniloviću.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2011. 12:59h

Poslanik Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović nazvao je barabom kolegu Miodraga Vukovića iz Demokratske partije socijalista, reagujući tako na njegove zamjerke na tekst opozicione inicijative za formiranje Nacionalnog ogranka za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Nakon što je na sjednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo nekoliko puta ponovio da podržava inicijativu Nove ali da se ne slaže sa nekim odredbama u tekstu tok dokumenta, Vuković je zamjerio da prijedlog za formiranje Nacionalnog ogranka ulazi u ingerencije nekih državnih organa i da je zbog toga tehnički loše obrađen.

Pokušavajući da slikovito pojasni svoje viđenje prijedloga Nove Vuković je rekao da bi mu, kao u klizanju, dao desetku za umjetnički dojam, i peticu za tehničku izvedbu.

Pokušavajući da slikovito pojasni svoje viđenje prijedloga Nove Vuković je rekao da bi mu, kao u klizanju, dao desetku za umjetnički dojam, i peticu za tehničku izvedbu

Na njegov zahtjev da mu Vuković da konkretne zamjerke na tekst prijedloga, poslanik DPS-a je odgovorio: “Ovaj papir vam ništa ne valja. Napisali ste ga kao da su ga kokoške gazile”.

Revoltiran Vukovićevim komentarima Danilović je poručio kolegi iz DPS-a da umjesto njegovog rada ocjenjuje učinak predsjednika Vlade. Na njegovu opasku da je Vuković tri decenije stariji i ne razumije njegov politički rječnik, poslanik DPS-a je Daniloviću dobacio da se još ponaša kao na ulici.

“Vi ste baraba g. Vukoviću”, odbrusio mu je poslanik Nove, na šta je Vuković odgovorio:”Vi ste dupla baraba”.

Dok su ostali članovi Odbora samo nezadovoljno klimali glavama, dalji sukob je spriječio predsjednik tog skupštinskog tijela Džavid Šabović poručujući poslanicima da prekinu sa svađom.

“Izgleda da moram da viknem kao predsjednik i budem oštriji, jer očigledno nijesam znao tako da se ponašam do sada. Bio sam dobar prema vama, ali sam vas izgleda previše pustio“, prekorio je Šabović kolege.

Bonus video: