Darmanović i Zelioli: Bilateralna saradnja Crne Gore i Italije sadržajna

Darmanović je ocijenio da su dosadašnja iskustva saradnje sa Italijom u svim oblastima veoma pozitivna i iskazao otvorenost i spremnost da se veoma sadržajna saradnja dodatno unaprijedi i dinamizira
0 komentar(a)
Luka Zelioli, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Luka Zelioli, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 30.03.2018. 11:54h

Bilateralna saradnja Crne Gore i Italije je sadržajna i postoji prostor za njen razvoj naročito u oblastima privrede, kulture, turizma i zaštite životne sredine, ocijenili su ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović i novoimenovani ambasador Italije u Podgorici, Luka Zelioli.

Darmanović je primio danas u nastupnu posjetu Zeliolija i poželio mu dobrodošlicu i uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, rekao da očekuje da će se veoma dobri odnosi dvije države biti dodatno unaprjeđivati na političkom i ekonomskom planu i

Darmanović je ocijenio da su dosadašnja iskustva saradnje sa Italijom u svim oblastima veoma pozitivna i iskazao otvorenost i spremnost da se veoma sadržajna saradnja dodatno unaprijedi i dinamizira.

Zelioli je rekao da je zadoovljan otpočinjanem mandata u Crnoj Gori i pozdravio napredak u reformskim procesima, kao i važnu ulogu i posvećenost države regionalnoj saradnji i izgradnji zajedničke evropske budućnosti Zapadnog Balkana.

On je ocijenio da rezultati ostvareni na evropskom putu, uz članstvo u NATO-u, pokazuju čvrstu opredijeljenost države ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva.

Kako je dodao, Italija će nastaviti da bude snažan podržavalac i partner Crnoj Gori.

Bonus video: