Guberinić poručio opoziciji da odustane od smjene Miomira Mugoše

"Pokretanje inicijative za smjenu Mugoše, u trenutku kada je upućena inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine Raška Konjevića, veoma je problematična iz više aspekata", rekao je Guberinić.
156 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Guberinić, Foto: Arhiva Vijesti
Slaviša Guberinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2011. 16:22h

Odbornik u Skupštini i predsjednik Opštinskog odbora narodne sranke u Glavnom gradu Slaviša Guberinić, demantovao je da je ta stranka bila upoznata sa inicijativom za smjenu gradonačelnika Miomira Mugoše, koju je pokrenula Nova.

"Pokretanje inicijative za smjenu gradonačelnika, u trenutku kada je upućena inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine Raška Konjevića, veoma je problematična iz više aspekata. Prvo, niko nas nije ni informisao o zahtjevu za smjenu Mugoše, tako da se o toj inicijativi nijesmo mogli ni izjasniti, iako predsjednk OO Nove Radoš Zečević, vrlo proizvoljno tvrdi da tu inicijativu nećemo potpisati".

"Drugo, ako je Nova računala da dobije podršku za smjenu Konjevića, onda je podrazumjevala i podršku DPS-a za tu inicijativu. U telefonskom razgovoru sa zečevićem dobio sam odgovor da on vjeruje da tu podršku ima, a samo dan kasnije, i to u medijima, tvrdi kako nikakve kontakte sa odbornicima DPS-anije imao, niti NSD to ima namjeru. Iz ovoga je jasno, da od smjene Konjevića nema ništa, i da će ova inicijativa samo ići u korist jačanja SDP-a i pozicije njihovog predsjednika Skupštine" saopštio je Guberinić.

Guberinić tvrdi da je logično, ako je Novoj stvarna namjera bila da smjeni Konjevića, da se zahtjev za smjenu gradonačelnika Mugoše ne pokreće, jer se Konjević ne može smijeniti, a ko se za za to ne dobije podrška DPS-a.

"Kako sada očekivati podršku DPS-a, ako se istovremeno traži i smjena gradonačelnika? Uostalom, pokretanje inicijative za smjenu gradonačelnika Mugoše, podrazumjeva poptpuno različitu proceduru, koja zahtjeva većinu u parlamentu, a kasnije i većinu na referendumu građana Podgorice. Za tako nešto neophodna je podrška i SDP-a, što predlagač skriva od javnosti. Lako je i laicima zaključiti da ni DPS, još manje SDP, u ovom trenutku neće rizikovati svoje pozicije, do izbora gradonačelnika u septembru, po novom Zakonu, i to većinom u parlamentu. Za izvjesni fijasko ovih inicijativa isključivo će biti odgovorna NSD, kao predlagač . Zato bi bilo najbolje, da ona od njih odustane, i time spasi i sebe i cijelu opoziciju od još jedne blamaže" zaključuje Guberinić.

Bonus video: