Odbornik napustio PzP, promjena vlasti u Andrijevici?

Čukić nije sinoć odgovarao na brojne telefonske pozive “Vijesti”, posredno poručivši jedino da će danas dati izjavu.
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 08:03h

Odbornik Pokreta za promjene u Andrijevici i šef andrijevičkog PzP-a Gašo Čukić napustio je PzP, ali je zadržao odbornički mandat, koji je jezičak na vagi u Skupštini opštine.

Time je nagovijestio mogućnost eventualne promjene vlasti u Andrijevici, gdje DPS ima samo odbornika manje od vladajućih stranaka na čelu sa SNP-om, sa kojom je PzP u koaliciji.

Čukić nije sinoć odgovarao na brojne telefonske pozive “Vijesti”, posredno poručivši jedino da će danas dati izjavu.

On je o ostavci juče navodno obavijestio predsjednika PzP-a Nebojšu Medojevića, predsjednika Opštine Veselina Bakića (SNP), šefa lokalnog parlamenta Veselina Radenovića i Opštinsku izbornu komisiju.

Na posljednjim lokalnim izborima u Andrijevici DPS i koalicija “Bolja Crna Gora” osvojili su po petnaest mandata, dok je jedan mandat osvojila Socijaldemokratska partija.

Odbornik te partije Veselin Radenović se priklonio neočekivano koaliciji “Bolja Crna Gora”, tako da je SNP sa partnerima zadržao vlast. Radenović je kasnije isključen iz Socijaldemokratske partije, ali je zadržao odbornički mandat.

Čukić juče, prema saznanjima “Vijesti”, nije obrazlagao zbog čega se juče odlučio na ostavku i da li će prići DPS-u.

Šef DPS-a Srđan Mašović kaže da njihove analize ukazuju da je Čukić nezadovoljan radom lokalne uprave: “Nakon majskih izbora smo rekli da nam je interes Andrijevice vrhovni princip.

Ukoliko procijenimo da je ovaj princip prisutan i kod odbornika PzP-a, a po njegovom postupku izgleda da jeste, i te kako smo spremni na razgovor i dogovor”'.

U okviru koalicije “Bolja Crna Gora” devet dbornika ima SNP, četiri Nova, jedan Stranka srpskih radikala, jedan PZP, uz jedno odborničko mjesto koje je Radenović zadržao kada je isključen iz SDP-a.

Bonus video: