Guberinić: Vjerskim poglavarima poseban status

Guberinić je od gradonačelnika Mugoše otišao i korak dalje predlažući da se vjerskim poglavarima prizna “poseban status jer su ga zaslužili”.
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2011. 20:18h

Odbornik Narodne stranke u Skupštini glavnog grada Slaviša Guberinić ne da nema ništa protiv odluke gradonačelnika Podgorice dr Miomira Mugoše da pod beneficiranim uslovima dodijeli stan reisu Rifatu Fejziću, već smatra da vjerski poglavari ne treba ni centa da daju za rješavanje stambenih pitanja.

Guberinić je od gradonačelnika Mugoše otišao i korak dalje predlažući da se vjerskim poglavarima prizna “poseban status jer su ga zaslužili”.

“Poglavari tradicionalnih vjerskih zajednica treba da imaju poseban status u glavom gradu jer su ga zadužili. Eto, onaj ko je u Podgorici gradio Hram Hristovog vaskrsenja, i mnogo crkava i manastira obnovio, naravno da je zaslužan građanin”, kazao je Guberinić.

Po njegovim riječima, najmanje što država Crna Gora može da učini je da poglavarima daruje stanove, i to ne otkup ili pod beneficiranim uslovima.

“Stanove im treba dati, a ako postoji potreba za rezidencijom ili tako nečim, onda sam i za to da im država i to obezbijedi”, kazao je Guberinić.

On je zamjerio Crnoj Gori to što je “ogromno zemljište uzurpirala od crkava”, zbog čega je, po njegovim riječima, dodjela stanova vjerskim poglavarima minimum koji država može da uradi.

Odluka Glavnog grada da proda reisu Islamske zajednice stan od 74,87 kvadrata, na desetom spratu jedne od tri "ruske kule", za svega 13.108,20

eura, ili 175 eura po kvadratu, potez je koji je Guberinić juče podržao.

Bonus video: