NOVA predlaže osnivanje Nacionalnog ogranka

Danilović se pozvao i na Rezoluciju crnogorskog parlamenta o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, usvojenoj u januaru 2008. godine
0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.02.2011. 20:15h

Nova srpska demokratija (NOVA) dostavila je u skupštinsku proceduru inicijativu za osnivanje Nacionalnog ogranka parlamentaraca u borbi protiv korupcije, kazao je zamjenik predsjednika te stranke Goran Danilović.

On je agenciji MINA rekao da je NOVA zatražila od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da se ta inicijativa nađe na dnevni red redovnog zasjedanja Skupštine Crne Gore koje počinje u martu.

“Vjerujemo da će se ta inicijativa naći na dnevnom redu sjednice u martu, jer se radi o obavezi čije se ispunjavanje više ne može izbjegavati”, kazao je Danilović.

On je podsjetio da je Evropska komisije preporučila da Skupština Crne Gore ojača kontrolnu funkciju.

Danilović se pozvao i na Rezoluciju crnogorskog parlamenta o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, usvojenoj u januaru 2008. godine, kojom se Skupština obavezala na osnivanje Nacionalnog ogranka.

“Žao nam je što nijesmo uspjeli da se dogovorimo, prije svega, sa kolegama iz Socijalističke narodne partije da zakažemo vanrednu sjednicu sa tom tačkom dnevnog reda, jer je tema borbe protiv korupcije zasluživala posebnu sjednicu”, kazao je on.

Prema predlogu NOVE, Nacionalnim ogrankom naizmjenično, po šest mjeseci, predsjedavali bi po jedan poslanik iz parlamentarne većine i opozicije.

“To predstavlja korak u susret kompromisu”, naveo je Danilović.

On je rekao da Nacionalni ogranak ne bi preuzeo ničiji ingerencije, već bi samo obavljao svoju kotrolnu ulogu.

Bonus video: