Moramo biti dobri i sa Putinom

Najveću opasnost za Srbiju i Crnu Goru predstavlja sprega organizovanog kriminala i korumpiranih pojedinaca u vlasti
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 19:17h

Kako je saopšteno iz NOVE, Mandić i Koštunica razgovarali su u Beogradu. Lideri NOVE i DSS smatraju da je od velike važnosti da dvije stranke budu punopravni članovi Evropske narodne partije, ali da treba da grade dobre odnose i sa drugim sličnim strankama, poput Jedinstvene Rusije.

Mandić je upoznao Koštunicu sa dogovorom koji je postignut oko popisa stanovništva u Crnoj Gori i naglasio da će u opštinskim popisnim komisijama biti zastupljeni i predstavnici opozicije, da se unos podataka vrši zajednički, kao i da se za popisivače biraju ljudi koji će taj posao raditi časno i odgovorno. Lider NOVE je ukazao da će svakom građaninu ostati kopija popisnog listića, koja će garantovati da njegova volja neće biti zloupotrebljena.

Mandić je odao priznanje Koštunici što je njegova vlada omogućila da se u Skupštini Srbije izglasa Zakon o državljanstvu, kojim je omogućeno svim Srbima izvan Srbije da, ako to žele, imaju državljanstvo Srbije.

On je podsjetio da je DSS sa svojim partnerima iz tadašnje vlasti i opozicije napravila veliki iskorak izglasavajući Ustav Srbije kojim je Srbija definisana kao država koja je dužna da brine o svojim sunarodnicima koji žive van njenih granica, navodi se u saopštenju.

U razgovoru su učestvovali i potpredsjednici Nove i DSS-a, Strahinja Bulajić i Aleksandar Popović.

Galerija

Bonus video: