Šehoviću veća primanja, Dragičević i Knežević kupili auta

Šehović za 10 godina treba da vrati kredit od 20.000 eura, što je još jedna novina u ovogodišnjoj prijavi imovine.
102 pregleda 0 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Arhiva Vijesti
Damir Šehović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.02.2011. 08:48h

Poslanik SDP-a Damir Šehović prošle godine je zarađivao oko 400 eura više nego 2009, piše u njegovom imovinskom kartonu, koji je objavila Komisija za sprečavanje konflikta interesa.

Šehović je prošle godine dobijao 300 eura od Savjeta za privatizaciju, kao član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore primao je 143, a kao odbornik u Skupštini Glavnog grada 110 eura. Ta primanja nije imao 2009.

Ono što se nije promijenilo jeste plata koju je dobijao kao poslanik, plata od 450 eura od Ekonomskog fakulteta gdje je stalno zaposlen, a i prošle godine je dobijao naknadu za izvođenje nastave na studijama menadžmenta.

Poslanik SDP-a je za članstvo u tenderskim komisijama dobijao 150 eura. Za 120 mjeseci treba da vrati kredit od 20.000 eura, što je još jedna novina u ovogodišnjoj prijavi imovine.

Novina ima i u kartonu Veljka Zarubice iz DPS-a. On je prošle godine postao član Upravnog odbora Brodogradilišta u Bijeloj za što je mjesečno dobijao 500 eura.

Novina je i njegov vaučer u Budvanskoj rivijeri, kao i akcije njegove supruge Milke u pivari Trebjesa. Na njeno ime je i stambeni kredit od 6.250 koji treba da vrati do 2016. godine.

Nema podataka da li je Milka zaposlena. Veljko Zarubica je kao poslanik mjesečno prošle godine primao 1.700 eura, a još sto eura je dobijao kao odbornik u Skupštini opštine Nikšić.

Milorad Vuletić (DPS) je prošle godine kao poslanik primao oko 1.580 eura. U njegovom imovinskom kartonu novina su “audi” A4 proizveden 1995. godine i “suzuki” star devet godina.

U kartonu Mića Orlandića novo je to što je njegova supruga Biljana kupila automobil “polo”, proizveden prošle godine. Za taj automobil ona će plaćati po 191 euro narednih 60 mjeseci.

Kao poslanik, Orlandić je prošle godine zarađivao 816 eura mjesečno, a kao direktor Uprave za nekretnine još 744 eura. Dodatnih hiljadu eura mjesečno primao je kao član Upravnog odbora Montenegrobonusa Cetinje.

Poslanica Hrvatske građanske inicijative Ljerka Dragičević i njen kolega iz SNP Milan Knežević prošle godine su kupili auto. Dragičević je sada vlasnica “škode fabije” iz 2009. godine, a Knežević vozi “reno senik” star sedam godina.