Nova: Interesi Crne Gore stavljeni pod tepih

"Crna Gora kao država je pala na ispitu očuvanja sopstvenog teritorijalnog integriteta, nezavisnosti i suvereniteta krivicom onih koji su nelegitimno i nelegalno na vlasti donosili odluke koje su, po njihovom priznanju u mnogim slučajevima bile u suprotnosti sa stavovima preko 80 odsto građana"
65 pregleda 4 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook.com/slobodan.trkulja
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook.com/slobodan.trkulja
Ažurirano: 28.03.2018. 11:29h

Nova srpska demokratija (Nova) ocijenila je da je Vlada današnjim potezom protjerivanja jednog ruskog diplomate iz Crne Gore pokazala da su od nezavisnosti Crne Gore, kako se navodi, ostali samo dugmići i da je to siguran put u njen nestanak.

Iz te političke partije postavljaju pitanje da li je članstvom u NATO paktu ostao bilo kakav prostor da Crna Gora vodi sopstvenu i samostalnu spoljnu politiku.

"Očigledno da nije. Interesi Crne Gore stavljeni su pod tepih i bilo kakvo samostalno odlučivanje je onemogućeno a direktno odgovorni za takvo stanje su premijer Duško Marković i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović", navodi se u izjavi portparola Nove, Marka Kovačevića.

On je ocijenio da servilna politika prema zapadnim centrima moći dovodi Crnu Goru u nezavidnu poziciju direktnog suprotstavljanja Rusiji bez ikakvog konkretnog razloga i interesa same Crne Gore i njenih građana.

"Ovakvi potezi siguran su put u nestanak Crne Gore koji je već otpočeo sramnom demarkacijom sa lažnom državom Kosovo i prije toga odnosom zvaničnih vlasti prema Prevlaci gdje je teritorija zemlje smanjena", kazao je Kovačević.

"Crna Gora kao država je pala na ispitu očuvanja sopstvenog teritorijalnog integriteta, nezavisnosti i suvereniteta krivicom onih koji su nelegitimno i nelegalno na vlasti donosili odluke koje su, po njihovom priznanju u mnogim slučajevima bile u suprotnosti sa stavovima preko 80 odsto građana", rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, ovakvu politiku građani Crne Gore moraju biti spremni da kazne ukoliko žele da Crna Gora opstane kao država.

"Svaki produžetak boravka na vlasti izdajničkih struktura Đukanovića i Markovića dovodi u pitanje golu egzistenciju kako države tako i njenih građana", poručio je Kovačević.

Bonus video: