SDP Tivat: Matijevićka da podnese ostavku prije nego je njen DPS smijeni

SDP je Matijevičku prozvao da je za samo dvije godine “najčešće bez institucije konkursa i ispunjavanja uslova”, sa 77 na 200 uvećala broj zaposlenih u Opštini
1 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 28.03.2018. 13:00h

OO SDP Tivta pozvao je danas gradonačenicu dr Snežanu Matijević (DPS) da podnese ostavku zbog lošeg rada i slabih rezultata lokalne vlasti, ali i sukoba unutar samog opštinskog vrha kojeg je otkrila aktuelna afera sa pokušajem opraštanja 5,6 miliona eura komunalija Porto Montenegru.

U otvorenom pismu koje je uputila Matijevićki, SDP je gradonačelnicu podjetila da je ona sama na posljednoj sjednici SO, iskazala nezadovoljstvo rezultatima rada lokalne uprave i pozvala opoziciju da joj pomogne u riješavanju nagomilanih problema. SDP je posebno apostrofiralla Matijevićkinu tada javno iskazanu “ocjenu “nula” za dosadašnji dvogodišnji rad izvršne vlasti i njene učinke.” Gradonačelnicu su okrivili da i pored toga, nije ispoštovala obećanje da će se ubuduće konsultovati sa opozicijom, niti je sprovela najavljene kadrovske promjene u svojoj administraciji.

SDP je Matijevičku prozvao da je za samo dvije godine “najčešće bez institucije konkursa i ispunjavanja uslova”, sa 77 na 200 uvećala broj zaposlenih u Opštini.

“Ispunjavali ste predizborna obećanja o, nažalost, parazitskom zapošljavanju. Da bi se prethodna konstatacija malo ublažila tj. takozvani nedostatak kvalitetnih kadra prevazilazite posezanjem za „stručnjacima“ iz šireg prostora države pa „dovodite“ Bjelopoljce, Nikšićane Mojkovčane, Podgoričane i Budvane da se baškare po zgradi lokalne uprave, zanemarujući lokalni kadar koji imate, jer, avaj, nisu pripadnici DPS-a. U pomoć pozivate, za velike honorare, privatna lica da vrše ispomoć službama koje su godinama funkcionisale uspješno. Naravno i to se radi bez tendera izigravajući zakonske procedure. Kada se tome doda Vaša saglasnost za slična razmišljanja u Komunalnom, Vodovodu, Centru za kulturu i Turističkoj organizaciji, a posebno u novoformiranim firmama, dolazi se do nevjerovatnog broja uposlenih i to sve na trošak budžeta, koji svakim danom i sve više postaje tanji.”- navela je SDP u pismu gradonačelnici. Prozvali su Matijevićku da njena uprava “bez osnova uz ovakav broj izvršioca odobrava prekovremeni rad, varijabile, dogovarate tendere, ciljno gubite sudske procese, forsirate nabavku vozila i opreme, a rastu troškovi službenih putovanja ka prestižnim destinacijama sa „tankim“ motivima i veoma interesantnim spiskom putnika i gostiju.”

“Ubjeđujete odbornike o potrebi oslobađanja investitrora dugova u visini od 5,6 miliona, taman kao da smo mala djeca, a sa druge strane odlažete raspravu o aerodromu i lučici Kalimanj, odlažete pitanja o Radio Tivtu misleći da ćete kupovinom vremena uspjeti baciti u zaborav ta veoma važna pitanja.”- optužio je SDP gradonačelnicu ocjenjujući da je grad pod Matijevičkinim rukovodstvom “u sve većoj opasnosti”, zbog čega su je pozvali da podnese ostavku.

“Trgnite se ili se povucite sa dužnosti predsjednice Opštine. Uostalom, ako to ne uradite svakako će to uraditi „vaše“ partijske kolege nakon predsjedničkih i lokalnih izbora. Vi znate da među 60.528 glasova vašem predsjedničkom kandididatu nema značajnog broja članova DPS-a iz ovog grada. Osim ostalih građana i te ljude ste prevarili u izbornoj kampanji 2016-te godine. Prevarili ste ih na svim poljima, a naročito afirmišući kadrove koji su 2006. godine barjačili u anticrnogorskim grupacijama.”- istakla je tivatska SDP.

Upozorili su Matijevućku da je “mnogo trebalo vremena i znanja da ovaj grad doživi svoj sjaj.” “Vaše znanje, zvanje, sentimenti i suze više ne mogu rješavati nagomilane poteškoće koje ste sami stvorili. Ako to ne uviđate „saopštiće“ vam to partijske kolege iz centrale i njihovi predvodnici u Tivtu, vrlo skoro.”- poručili su iz SDP gradonačelnici Tivta.

Bonus video: