Jahović: Rastoder je u svoje, a nikako u ime kompletne dijaspore mogao podržati Vuksanović

"Pozivamo sve iseljenike da se ni oni ne uključuju u podršku bilo kojem kandidatu. Neka odluku o predsjedniku države donesu oni koji žive na teritoriji Crne Gore. Pozivamo sva iseljenička Udruženja da se okrenu drugim vidovima saradnje sa matičnom državom", naveo je Jahović
130 pregleda 5 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Nebojša Perković
Draginja Vuksanović, Foto: Nebojša Perković
Ažurirano: 28.03.2018. 12:09h

Predsjednik Udruženja "Cetinje" Mirsad Jahović kazao je da predsjednik američko – kanadske unije dijaspore Crne Gore u Njujorku Esad Rastoder nije mogao da pruži podršku Draginju Vuksanović na predsjedničkim izborima u ime cijele unije.

On je reagovao na teksr u kojem je Rastoder naveo da je "dijaspora uz Vuksanović".

"Mi iz Udruženja "Cetinje" iz Indijane, koji smo dio te Unije želimo da skrenemo pažnju da je ta informacija netačna. Naime predsjednik Unije, Esad Rastoder je ne kontaktirajući nas dao u ime Unije podršku kandidatkinji Draginji Vuksanović. Gospodin Rastoder je podršku mogao dati samo u ime Bošnjačkog saveza CG, a nikako Unije jer nije zatražio saglasnost svih članica, Drugo mi kao državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade , ne možemo sebi dati za pravo da se miješamo u unutrašnje stvari države Crne Gore. Udruženja koja su pristupila Uniji u SAD su registrovana kao NVO i mi ne smijemo politički djelovati kako na teritoriji SAD tako i Crne Gore jer je to u suprotnosti sa Zakonom. Naglašavam da Unija od konstitutivne sjednice u oktobru 2017. do danas nije registrovana po Zakonima SAD , tako da je predsjednik Unije Esad Rastoder doveo u zabludu crnogorski javnost i kandidatkinju Vuksanović , jer je u javnost izašao sa podrškom Unije, koja legalno ne postoji", naveo je Jahović.

Dodaje da Udruženja "Cetinje" nećemo davati bilo kojem kandidatu podršku, niti se uključivati u politička zbivanja u Crnoj Gori.

"Takođe, pozivamo sve iseljenike da se ni oni ne uključuju u podršku bilo kojem kandidatu. Neka odluku o predsjedniku države donesu oni koji žive na teritoriji Crne Gore. Pozivamo sva iseljenička Udruženja da se okrenu drugim vidovima saradnje sa matičnom državom", naveo je Jahović.

Bonus video: