Kovačević: Mediji i NVO da ne presuđuju

"Ono što možemo je da ukazujemo da se u svemu vodi računa makar o jednom jedinom elementu osnovnog ljudskog prava, a to je, prezumpcija nevinosti”, rekao je Kovačević.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 16:58h

Portparol DPS-a Rajko Kovačević kazao je da će ta partija insistirati od nevladinih organizacija i medija da poštuju pretpostavku nevinosti.

Komentarišući najave šefa budvanskog DPS-a Bora Lazovića da će od vrha partije tražiti da se izjasne o najnovijim krivičnim prijavama protiv budvanskih čelnika Kovačević je za radio Slobodna Evropa kazao da DPS ne može uticati na pojedine nevladine organizacije i njihovu naglašenu produkciju krivičnih prijava koje podnose nadležnim državnim organima.

“Ono što možemo je da ukazujemo i nevladinim organizacijama i medijima, da u svemu tome vode računa makar o jednom jedinom elementu osnovnog ljudskog prava, a to je, prezumpcija nevinosti”, rekao je Kovačević.

Na pitanje novinara RSE da li je takav zahtjev opštinskog odbora zapravo dokaz njihovog utiska da DPS može preventivno uticati na procesuiranje krivične prijave, Kovačević je rekao:

“Ne mislim da se ovim želi uticati i to tražiti od vrha DPS-a. Dosada nije bilo takvih zahtjeva da se utiče na procese koji će biti eventualno otvoreni pred pravosnažnim sudskim organima”.

Lazović se oglasio nakon što je MANS tužilaštvu podnio novu krivičnu prijavu, ovog puta protiv članova poslovodstva opštinskog preduzeća Budva Holding - izvršnog direktora Lazara Rađenovića i njega da su falsikovali izvršne račune te kompanije za 2008. i 2009. godinu.

Bonus video: