Opozicione partije bez konkretne reakcije i uz jedno saopštenje ispratile Kneževića u zatvor

"Knežević se samo gurao sa policajcem, nije bilo napada, pa kad su protesti širom Evrope uvijek ima takvih situacija”, kazao je Joković “Vijestima”, navodeći da je “odluka Kneževića da ode u zatvor korektna"
84 pregleda 5 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2018. 17:21h

Opozicione partije su bez konkretne reakcije i uz jedno saopštenje ispratile odlazak poslanika Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića na odsluženje zatvorske kazne.

Knežević je prošlog utorka počeo izdržavanje četvormjesečne zatvorske kazne zbog napada na službeno lice u oktobru 2015. kada je policija razbila šatorsko naselje DF-a ispred Skupštine.

Uručivanje poziva za izdržavanje kazne, Kneževićeve zahtjeve za odlaganje odlaska u zatvor i sami odlazak u Spuž, ispratilo je samo jedno saopštenje Socijalističke narodne partije (SNP) iz koje su tada poručili da Knežević nije bezbjednosno interesantno lice da bi se u njegovom slučaju tako brzo uručio poziv za služenje kazne. Demokrate, Građanski pokret URA i Socijaldemokratska partija (SDP) nisu reagovali povodom Kneževićevog slučaja. Iz SDP-a i pokreta URA juče nisu željeli da komentarišu zbog čega opozicija nije reagovala na zatvaranje poslanika.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da su svojevremeno pitali gdje je pravda u pravosudnom sistemu kada su funkcionere Pokreta za promjene (PzP) okrivili i spektakularno pritvarali za pranje novca u iznosu od oko 30.000 eura. “Dok braća, kumovi i prijatelji najviših funkcionera vlasti iznose iz budžeta milione novca građana, a da niko od njih ne odgovara zbog toga. Tako se i sada neizostavno nameće pitanje - kakva je ta pravda kad Knežević odlazi u zatvor na 4 mjeseca zbog gurkanja, a Svetozar Marović, nakon što je priznao da je šef organizovane kriminalne grupe koja je o jadu zabavila Budvu, sastavlja tikete i pijucka kafu po beogradskim lokalima. I to u donedavno mrznoj mu Srbiji, čije državljanstvo je uzeo i u nju utekao, ali tek onda kad je dokazano da je nelegalno stekao desetine miliona”, kazao je šef pres centra Demokrata, Duško Stjepčević.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da je ta partija saopštila da nije u redu da se u Kneževićevom slučaju tako brzo reaguje dok mnogi krivci za teža djela slobodno šetaju.

"Knežević se samo gurao sa policajcem, nije bilo napada, pa kad su protesti širom Evrope uvijek ima takvih situacija”, kazao je Joković “Vijestima”, navodeći da je “odluka Kneževića da ode u zatvor korektna".

Iz DF-a juče nisu željeli da komentarišu činjenicu da opozicija nije reagovala na odlazak njihovog poslanika u zatvor.

Bonus video: