Milić traži da država sarađuje sa opštinama u vlasti SNP-a

Milić je pozvao na poštovanje zakonitosti, posebno zakona koji se tiču imovinsko-pravnih odnosa i Zakona o državnoj imovini.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2011. 12:54h

Vlada Crne Gore mora raditi na poštovanju zakona koji su usvojeni u crnogorskom parlamentu, kazao je predsjednik SNP Srđan Milić.

On je nakon susreta sa premijerom Igorom Lukšićem pozvao na poštovanje zakonistosti, posebno zakona koji se tiču imovinsko-pravnih odnosa i Zakona o državnoj imovini.

"Jedan od osnovnih postulata EU je sigurna zaštita imovine. Osim te, kao jedna od partija koja je glasala za Zakon o svojinsko-pravnim odnosima će sa posebnom paznjom pratiti rad vlade na tom polju, kazao je Milić.

On je sa Luksicem razgovarao o predstojećem popisu stanovništva, izbornom zakonu i ekonomskim temama.

Milić je kazao da očekuje poboljšanje saradnje državnih organa sa lokalnom samoupravama u kojima se na vlasti gradonačelnici iz SNP-a.

On je pohvalio Lukšićevu namjeru da razgovara sa opozicijom, ističući da dijalog ne vodi ka jednoglasju nego rješenjima problema koji muče CG.

"Ja svoje zadovoljstvo razgovorima ne temeljim u odnosu na to šta mi neko kaže, nego šta će da uradi u narednom periodu”,

Bonus video: