Budvanski PzP pozvao odbornike DPS-a da podnesu ostavke

On je zapitao da li bi čelnici opštine bili iza rešetaka da je odbornički tim DPS-a Budve mislio svojom glavom.
0 komentar(a)
zavala, Foto: Vesko Belojević
zavala, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.01.2011. 17:54h

Budvanski Pokret za promjene (PzP) pozvao je odbornike Demokratske partije socijalista (DPS) da podnesu ostavke na funkcije i članstvo u partiji jer nijesu ništa učinili da spriječe sporne poslove na Zavali.

Optužujući odbornike DPS-a da su godinama žmurili na ponašanje nekih gradskih čelnika, šef budvanskog PzP-a Stevan Džaković je ocjenio da su kontraproduktivni pokušaji DPS-a da odbrani funkcionere koji su sada u zatvoru.

“Navodni spontani miting prethodio je pritvoru od mjesec dana, a strogo povjerljiva tajna sjednica, zakazana samo nekoliko sati prije početka, rezultirala je dodatnim dvomjesečnim pritvorom. Vaša odbrana ne čudi jer nam je jasna računica kojom se vodite: “Dići ću ruku ako šef to od mene traži, može mi valjati”. I sporne poslove na Zavali, po istom principu, aminovali su svojim glasovima odbornici DPS-a”, kazao je Džaković.

Gradonačelniku Budve Rajku Kuljači, potpredsjedniku Draganu Maroviću, poslaniku DPS-a Đorđiju Pinjatiću i još osam osoba uhapšenih u aferi “Zavala” produžen je pritvor još dva mjeseca.

Oni su krajem prošle godine uhapšeni zbog niza zloupotreba službenog položaja tokom gradnje turističkog kompleksa i uređaja za vodu na Zavali. Da bi odbranili gradske funkcionere većina u budvanskoj skupštini dostavila je izvještaj u kojem se navodi da u slučaju Zavala Budvi nije nanijeta finansijska šteta, ali je tužilaštvo taj izvještaj odbilo.

Džaković smatra da zbog takvog raspleta događaja odbornici DPS-a treba da podnesu ostavke. On je zapitao da li bi čelnici opštine bili iza rešetaka da je odbornički tim DPS-a Budve mislio svojom glavom.

“Da li bi oni bili u zatvoru da se iko od vas usudio da kaže šta ne valja. Vi ste se uvijek ponašali kao da ste duhom odsutni i tvrdili da ništa ne možete da promjenite. Da vam savjest bude mirnija donijeli ste strogo povjerljivu odluku da su ti ljudi nevini i uzeli ste novac iz opštinske kase, koju pune građani, da platite dokument koji dokazuje njihovu nevinost, a onda zabranili da se on objavi“, kazao je Džaković.

Bonus video: