Predsjednik SO Herceg Novi od marta radi volonterski

Misli da bi funkcija predsjednika SO i inače trebalo da bude volonterska i počasna
60 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.03.2018. 08:52h

Miloš Bigović predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi od marta taj posao radi volonterski i za to ne prima nikakvu materijalnu nadoknadu.

“Dio moje plate u iznosu od 794,50 eura deponovan je na poseban račun, sa ciljem da budu iskorišćena za neku društveno korisnu akciju, O tome za koju svrhu iz te oblate će biti iskorišćena sredstva, odlučiće predsjednički kolegijum,”, kazao je Vijestima Bigović. On je kazao da je i do sada svaki mjesec donirao 30 odsto ili 300 eura od njegove plate.

“Nemam dnevne obaveze i angažman kao što to imaju moje kolege u izvršnoj vlasti i ne moram da provedem osam sati u kancelariji”, objašnjava Bigović, ali je kategoričan da se njegov volonterski rad neće negativno odraziti na kvalitet priprema sjednica i odluka lokalnog parlamenta.

Misli da bi funkcija predsjednika SO i inače trebalo da bude volonterska i počasna.

Ističe da je u dosadašnjem radu imao veoma konstruktivan i kooperativan odnos sa svih 34 odbornika, i pozicije i opzicije, i da je to doprinosilo kvalitetnom radu Skupštine opštine.

Podsjećamo da je Bigović početkom godine najavio ostavku na mjesto prvog čovjeka lokalnog parlamenta, navodeći da su razlozi privatne prirode. “Poslovne obaveze, kao i one oko naučnih radova kojima se bavi, ne dozvoljavaju mu da u punom kapacitetu dma doprinos radu Skupštine kao njen predsjednik”, kazao je tada Bigović.

Nakon što je Novska lista opstanak vladajuće koalicije čija je članica, uslovila ostankom Bigoviću na čelu lokalnog parlamenta, on je od nje odustao ,

“Između moje ostavke i stabilnosti koalicije, nemam dilemu - biram koaliciju i to je moja misija”, kazao je Bigović, uvjeren da će vlast u Herceg Novom opstati četiri godine I da će za to vrijeme uspjeti da ostvari ono što su zacrtali i planirali.

Podsjećamo da je Bigović (34) koji je doktor ekonomskih nauka, za predsjednika lokalnog parlamenta izabran 26.maja prošle godine, bez ijednog glasa protiv. Bio je jedini kandidat koalicije Demokratska Crna Gora, DF, Novska lista, SNP i koalicija SDP/URA koji su nakon loalnih izbora u maju 2017. godine potpisali sporazumom o postizbornoj koalicionoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u Opštini Herceg Novi.

Bonus video: