Veljoviću se ljulja fotelja

Nije tajna da u SDP-u smatraju da Veljović mora da ode, što su tražili i prije godinu i po, ali su odustali nakon kompromisa sa DPS-om - dobili su unutrašnju kontrolu policije i jedno načelničko mjesto
90 pregleda 0 komentar(a)
veljovic, Foto: Luka Zeković
veljovic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2011. 07:36h

Vlada Crne Gore uskoro bi trebalo da odluči da li će zadržati sadašnje direktore državnih uprava i drugih organa koji su u nadležnosti ministarstava, pošto im je svima prestao mandat nakon ostavke Vlade Mila Đukanovića, a jedna od najosjetljivijih odluka će biti ko će biti na čelu Uprave policije. Prema informacijama “Vijesti” iz Vlade, sadašnji šef policije Veselin Veljović ne uživa naročitu blagonaklonost premijera Igora Lukšića, tako da je veliko pitanje hoće li ostati na tom mjestu. U krugovima bliskim vlasti kruže glasine o mogućim Veljovićevim nasljednicima, ali još nije donijeta definitivna odluka o tome ko će upravljati ključnom polugom države u borbi protiv korupcije i kriminala.

Kako je kazao sagovornik “Vijesti”, blizak državnom vrhu, procjenjuje se da novi izazovi nameću promjene na čelu policije i osobu drugačijeg profila koja bi mogla da preuzme punu odgovornost za svoj posao.Lukšić će o imenu direktora policije morati da se konsultuje i sa SDP-om, koji od njega traži da se Uprava policije ponovo spoji sa MUP-om i da na njenom čelu bude čovjek koji bi bio pod direktnom kontrolom ministra Ivana Brajovića. Brajović formalno trba da predloži ime direktora policije.

Nije tajna da u SDP-u smatraju da Veljović mora da ode, što su tražili i prije godinu i po, ali su odustali nakon kompromisa sa DPS-om - dobili su unutrašnju kontrolu policije i jedno načelničko mjesto.

Bonus video: