Dedeić: Ne može mi Cetinje biti značajnije od Kosova i Metohije

"Srpskom narodu nijesu potrebne evropske, nego nacionalne integracije. Ni državi Crnoj Gori evrofanatična politika ne može donijeti ništa dobro. Jer, ne postoji nikakav razlog da pristanemo na ekonomsku i administrativnu okupaciju Crne Gore od od strane Brisela", naveo je Dedeić
71 pregleda 59 komentar(a)
Dobrilo dedeić, Foto: Srpska koalicija
Dobrilo dedeić, Foto: Srpska koalicija
Ažurirano: 27.03.2018. 09:21h

Kandidat Srpske koalicije za predsjednika Crne Gore Dobrilo Dedeić kazao je da je borba protiv ulaska Crne Gore u Evropsku uniju jedan je od prioriteta njegove predsjedničke kampanje.

Naveo je da predsjednički kandidati "sanjaju evropske snove" bez ambicije da narodu pojasne da je EU zapravo "brod koji tone i u samrtnom ropcu uništava ekonomiju perifernih članica".

"Srpskom narodu nijesu potrebne evropske, nego nacionalne integracije. Ni državi Crnoj Gori evrofanatična politika ne može donijeti ništa dobro. Jer, ne postoji nikakav razlog da pristanemo na ekonomsku i administrativnu okupaciju Crne Gore od od strane Brisela. Gdje se god Brisel pojavio sa svojim mjerama ili dobrim uslugama, iza sebe je ostavio pustoš i spržene socijalne potencijale na ekonomski "okupiranim" teritorijama. Kampanja Srpske koalicije usmjerena je na suštinu stvari i procesa značajnih za našu nacionalnu zajednicu. Srpskom predsjedničkom kandidatu u Crnoj Gori Cetinje ne može biti značajnije od Kosova i Metohije, niti trula Evropska unija od buduće jedinstvene srpske države", naveo je Dedeić.

Bonus video: