Slavica Milačić šefica za EU poslove

Milačić je u proteklih godinu dana bila Đukanovićeva savjetnica, na taj položaj došla je nakon četiri godine provedene u Briselu.
498 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 07:58h

Doskorašnja glavna politička savjetnica bivšeg premijera Mila Đukanovića, Slavica Milačić, preuzeće koordinaciju evropske integracije Crne Gore u Ministarstvu vanjskih poslova, potvrđeno je “Vijestima” u MVP-u.

Milačić će biti na čelu generalnog direktorata MVP-a za evropske integracije, s tim što će najvjerovatnije imati funkciju državnog sekretara u Ministarstvu.

Ona je u proteklih godinu dana bila Đukanovićeva savjetnica, gdje je došla nakon četiri godine provedene u Briselu na mjestu šefice Misije Crne Gore pri EU. Uz to, ona je prva osoba koja je u Đukanovićevoj Vladi, prije nego što je taj posao preuzela Gordana Đurović, bila zadužena za evropske integracije.

Nakon promjena na čelu Vlade, novi premijer Igor Lukšić ukinuo je ministarstvo za evropske integracije i taj resor priključio Ministarstvu vanjskih poslova na čelu sa Milanom Roćenom. Takvo rješenje je naišlo na osudu dijela opozicije, mada su, između ostalih, na isti način pridruživanje EU u organizacinom dijelu riješile Hrvatska i Srbija.

Vučinić umjesto Vuka Boškovića

Predsjednik Filip Vujanović imenovao je juče Vladimira Vučinića za savjetnika za oblast bezbjednosti, odbrane i bezbjednosnih integracija.

Vučinić se, kako je saopšteno iz Kabineta, do sada nalazio na funkciji trećeg sekretara Stalne misije Crne Gore pri Evropskoj uniji. Dosadašnji Vujanovićev savjetnik iz oblasti bezbjednosti i odbrane, Vuk Bošković, razriješen je zbog prelaska na novu dužnost.

“Vijestima” je saopšteno da se još ne zna definitivno koja će biti Boškovićeva nova funkcija.

Bonus video: