Izorija: Napredak Crne Gore za primjer regionu

Darmanović je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države, te istakao da se Crna Gora zalaže za nastavak sprovođenja politike otvorenih vrata NATO-a
1 komentar(a)
Srđan Darmanović, Levan Izorija, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Levan Izorija, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 27.03.2018. 12:58h

Darmanović razgovarao sa ministrom odbrane Gruzije Levanom Izorijom

Rezultati koje je Crna Gora postigla u integracionim procesima mogu poslužiti kao primjer zemljama regiona, kazao je ministar odbrane Gruzije Levan Izorija.

On je danas razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem, koji je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države, te istakao da se Crna Gora zalaže za nastavak sprovođenja politike otvorenih vrata NATO-a, navode iz ministarstva.

Darmanović je, kako dodaju iz ministarstva, upoznao sagovornika sa aktivnostima koje Crna Gora preduzima na evropskom putu i naglasio da je država u kontinuitetu posvećena dobrosusjedskoj saradnji u cilju izgradnje stabilnijeg i bezbjednijeg regiona.

"Ministar Izorija je zahvalio na spremnosti Crne Gore da pruži političku, ekspertsku i tehničku pomoć Gruziji u procesu pridruživanja Alijansi. Pohvalio je postignute rezultate naše države u integracionim procesima, ocijenivši da Crna Gora može poslužiti kao primjer zemljama regiona. Sagovornici su se saglasli da posjete na visokom i najvišem nivou predstavljaju odličnu osnovu za snažnije povezivanje Crne Gore i Gruzije i unaprjeđenje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa"; zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Bonus video: