Pavićević: Žal što Studentsko vijeće i Studentski parlament UCG nemaju snagu i duh slobodarstva u sebi

"Prvi test smo položili, u narednom periodu moramo istrajati, i očekujem da na svakom narednom protestu vidimo sve više slobodnih mladih ljudi", poručio je Pavićević
3465 pregleda 2 komentar(a)
Forum mladih GP URA, Foto: GP URA
Forum mladih GP URA, Foto: GP URA

Forum mladih Građanskog poktreta URA, ima obavezu i želju da se zahvali studentima koji su se u prošlu subotu, bez imalo straha probudili, i pridružili mirnim građanskim protestima, saopštio je danas generalni sekretar Foruma mladih GP URA, Mirko Pavićević.

On smatra da su upravo studenti ti koji su u obavezi da mijenjaju sistem, jer upravo na njima počiva budućnost naše države.

"Prvi test smo položili, u narednom periodu moramo istrajati, i očekujem da na svakom narednom protestu vidimo sve više slobodnih mladih ljudi. Ipak ostaje žal što Studentsko vijeće i Studentski parlament UCG nemaju snagu i duh slobodarstva u sebi", poručio je Pavićević.

On ukazuje da "koliko je štetna vladavina DPS-a sa svojim satelitima dokazuje i činjenica, da isti predstavnici pomenutih studenskih organizacija, ne bi bili tu gdje jesu da nemaju podršku dokumentovano dokazane organizovane kriminalne i korupcionaške organizacije (DPS)".

"I dok se mi borimo za bolju budućnost ove države, oni ćute i ne čine ništa da stanje poprave. A za tu ćutnju, obećana su im sigurna zaposlenja i još Poneke sitne beneficije. Draga gospodo iz studentskih organizacija zar se vi tako borite za studenska prava, kvalitetnije uslove visokog obrazovanja i kvalitetnije obrazovanje u cjelini? Da li je vama prihvatljiva činjenica da imamo zvanično obrazovni sistem koji je među najgorim obrazovnim sistema u Evropi? Da li je normalno da dok su u svijetu studenti nosioci svih društvenih promjena u Crnoj Gori studentske organizacije služe kao sredstvo za gušenje najmanjeg znaka pobune na Univerzitetu", pita Pavićević.

On na kraju ističe i da se više neće truditi da pozivaju predstavnike Studentskog parlamenta na proteste, jer je to skup slobodnih građana, a svoj slobodnoj omladini poručuju – "Vidimo se svake subote na ulici, jedinoj slobodnoj instituciji, dok god bude trebalo".

Bonus video: