SNP: Dogovor vođa protesta i opozicionih prvaka jedini je garant za smjenu vlasti

"Protesti predstavljaju žestok i razumljiv odgovor na nelegitimnu vlast, izabranu zahvaljujući raznim kovertama dobijenim od kontroverznih biznismena i novcem iz sumnjivih tokova, koji će morati rezultirati formiranjem tehničke vlade", kaže se u saopštenju
1306 pregleda 1 komentar(a)
Sjedište SNP-a, Foto: Vijesti
Sjedište SNP-a, Foto: Vijesti

Dogovor vođa građanskog protesta i opozicionih prvaka jedini je garant za smjenu vlasti i demokratizaciju crnogorskog društva, ocijenila je Socijalistička narodna partija (SNP).

Građanski protesti, kako se ocjenjuje, direktno odražavaju nezadovoljstvo građana u Crnoj Gori aktuelnom političkom situacijom, korupcionaškim aferama i kupovinom izbora 2016. godine.

"Protesti predstavljaju žestok i razumljiv odgovor na nelegitimnu vlast, izabranu zahvaljujući raznim kovertama dobijenim od kontroverznih biznismena i novcem iz sumnjivih tokova, koji će morati rezultirati formiranjem tehničke vlade", kaže se u saopštenju.

SNP smatra da je narednih dana potrebno definisati ciljeve koji se moraju ostvariti na protestima.

Kako se navodi, potrebno je ispostaviti direktne zahtjeve za izborne uslove i ističe da dogovora nema bez definisanja svih pojedinosti.

"Međutim, taj ključni dogovor treba da se postigne između vođa građanskog protesta i opozicionih prvaka, jer je to jedini garant da će ova priča biti uspješno dovedena do kraja, a sve uz nadu za ostvarenje istorijskog cilja, a to je smjena ove vlasti i demokratizacija crnogorskog društva, koja će biti praćena jačanjem nezavisnosti institucija", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da se moraju odrediti precizni rokovi za održavanje sledećih parlamentarnih izbora.

"Tome moraju prethoditi, shodno jasnim zahtjevima sa građanskih protesta, ostavke predstavnika aktuelnog režima, a zatim formiranje tehničke vlade koje će u potpunosti sprovesti dogovor i obezbijediti kontrolu izbornog procesa", kaže se u saopštenju.

SNP će se, kako se ističe, snažno zalagati za ostvarenje zahtjeva građana i daće puni doprinos borbi za slobodno društvo, u kojem će svi imati pravo na pravdu i traženje sreće.

Bonus video: