Bojanić tvrdi da Klikovac štiti Ivana Brajovića

Bivši poslanik podnio pritužbu na rad tužiteljke koja je tri puta odbila prijavu za lažno svjedočenje
1759 pregleda 4 komentar(a)
“Prekršila načela nepristrasnosti”: Klikovac, Foto: Savo Prelević
“Prekršila načela nepristrasnosti”: Klikovac, Foto: Savo Prelević

Bivši poslanik Mladen Bojanić podnio je Tužilačkom savjetu pritužbu na rad šefice Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) i tužiteljke Ljiljane Klikovac u kojem navodi da je ona, odbacivanjem krivične prijave protiv predsjednika Skupštine i čelnika Socijaldemokrata Ivana Brajovića i još šest lica za lažno svjedočenje u slučaju “Ramada”, prekršila zakon.

Bojanić je u pritužbi naveo da je Klikovac prekršila načela samostalnosti, nepristrasnosti i javnosti rada, načelo istine i pravičnosti iz Zakona o državnom tužilaštvu i načelo legaliteta krivičnog gonjenja Zakona o krivičnom postupku.

“Navedena lica su izvršila krivično djelo tako što su u svojstvu svjedoka dala lažne iskaze u sudskom postupku protiv Nebojše Obradovića, tada direktora Direkcije za željeznicu, koji se vodio pred Višim sudom. Nakon presude Apelacionog suda presuda Višeg suda Podgorica za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja postala je pravosnažna”, naveo je Bojanić i dodao da je nakon potvrđivanja presude od strane Apelacionog suda predmet prešao kod Ljiljane Klikovac, iako ga je zadužila Romina Vlahović.

On je Tužilački savjet podsjetio na obrazloženje presude kojom je Obradović osuđen, a u kojoj je sud svjedočenje Brajovića i još šest lica ocijenio kao pristrasno i sračunato na pomaganje okrivljenom i u kojoj se kaže da su imali očigledan motiv da neistinito svjedoče.

Bonus video: