Brajović: Crna Gora pokazala podršku makedonskoj evroatlantskoj budućnosti

Džaferi je zahvalio na prilici da prisustvuje raspravi i glasanju za Zakon kojim je Sjeverna Makedonija korak bliže NATO članstvu
998 pregleda 2 komentar(a)
Džaferi i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Džaferi i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora je izglasavanjem Zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Sjeverne Makedonije još jednom pokazala nedvosmislenu podršku makedonskoj evroatlantskoj budućnosti, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović je razgovarao danas na Cetinju sa predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije, Talatom Džaferijem.

„On je, tokom susreta sa Džaferijem, istakao značaj evroatlantskog puta Sjeverne Makedonije i naveo da je zadovoljan što je Crna Gora izglasavanjem Zakona još jednom pokazala nedvosmislenu podršku makedonskoj evroatlantskoj budućnosti“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Džaferi je zahvalio na prilici da prisustvuje raspravi i glasanju za Zakon kojim je Sjeverna Makedonija korak bliže NATO članstvu.

Sagovornici su istakli značaj potpisivanja Prespanskog sporazuma i sjevernoatlantskog puta Sjeverne Makedonije za jačanje dobrosusjedske saradnje i regionalnu stabilnost.

„Oni su ocijenili da Crna Gora i Sjeverna Makedonija treba da rade na jačanju ekonomske saradnje, koja treba da prati postojeće odlične političke odnose, među kojima parlamentarna saradnja zauzima istaknuto mjesto“, dodaje se u saopštenju.

Brajović je u skupštinskom izlaganju istakao da Crna Gora, kao jedna od članica NATO, danas prvi put u svojoj istoriji, 13 godina od obnove svoje državnosti, ima priliku da se izjasni o predlogu za prijem nove države u Alijansu.

On je rekao da u Crnoj Gori benefiti NATO članstva i sada postoje, pri čemu će, kako je ocijenio, njihov jasniji zamajac biti sve vidljiviji u narednim godinama.

Bonus video: