Bojović: Događaji u Danilovgradu pokazali da Crna Gora nema veze sa demokratijom

Gorljiv pokazatelj nemoći i panike DPS-a, kako tvrdi Bojović, je nevješto obrazloženje Uprave policije da je aktivista Demokrata priveden jer je plašio djecu
2817 pregleda 0 komentar(a)
Bojović, Foto: DNP
Bojović, Foto: DNP

Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Danilovgrad kojoj je prisustvovao i predsjednik te partije Milan Knežević, osuđeno jučerašnje privođenje koja je u Danilovgradu sprovedena nad kolegom iz Demokratske Crne Gore samo zato što se kroz politički performans obratio javnost i poslao svoje političke poruke, saopštio je predsjednik OO DNP Danilovgrad Dragan Bojović.

"Upravo iz takvog načina javnog ispoljavanja političkih stavova i verbalne ili neverbalne komunikacije sa građanima na ulicama i trgovima Atine je u drevnoj Grčkoj i nastala demokratija. Jučerašnji događaj je, međutim, još jednom potvrdio da današnji društveni sistem u Crnoj Gori nema nikakve veze sa demokratijom, već da je slika jednog diktatorskog oblika vladavine", kazao je Bojović.

Gorljiv pokazatelj nemoći i panike DPS-a, kako tvrdi Bojović, je nevješto obrazloženje Uprave policije da je aktivista Demokrata priveden jer je plašio djecu.

"U strahu su velike oči, ali straha juče svakako nije bilo među danilovgradskom djecom, već se strah uselio u fotelje funkcionera DPS-a koji, pri pomenu riječi 'protest' i 'gotov je', odmah prizivaju u pomoć organe sile i reda. Silom se, međutim, a to svjedoči cjelokupna politička istorija, ne može dugo opstati na vlasti", ocjenjuje Bojović.

On smatra da je "kraj diktature blizu" zbog ujedinjene opozicije i ujedinjenih građana.

"U tom kontekstu, na sinoćnoj sjednici OO DNP Danilovgrad je detaljno razmotrena aktualna politička situacija, konstatovano da je DNP i DF u punom kapacitetu do sada podržao proteste građanskog pokreta 'Odupri se – 97000', te da će se sa takvom podrškom nastaviti i dalje sve do smjene diktatorskog režima i obezbjeđivanja uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori", zaključio je Bojović.

Bonus video: