Radnička partija istupila iz DF-a

Predsjednik te stranke je objasnio da je glavni razlog za tu odluku, što DF-om upravlja Predsjedništvo u kojem ni poslije dvije i po godine od sticanja parlamentarnog statusa Radnička partija nema predstavnika
23740 pregleda 55 komentar(a)
Rukovodstvo Radničke partije, Foto: Svetlana Mandić
Rukovodstvo Radničke partije, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.03.2019. 12:49h

Radnička partija istupila je iz Demokratskog fronta (DF), saopštio je na konferenciji za novinare njen lider Janko Vučinić, a glavni razlog je što ta partija ni poslije dvije i po godine od sticanja parlamentarnog statusa nema predstavnika u predsjedništvu DF-a.

“S obzirom da nam predstoje burna dešavanja na političkoj sceni u Crnoj Gori ne želimo da učestvujemo u realizaciji odluka koje se donose bez našeg učešća i da snosimo odgovornost za takve odluke. Predsjedništvo Radničke partije ocijenilo je da smo u Frontu potisnuti od ostalih konsituenata, magrinalizovani i svedeni na status priveska, što niko od nas ne pristaje da bude jer imamo i snage i kapaciteta da ne budemo ničiji privezak", kazao je Vučinić i dodao da žele da zadrže dobar i prijateljski odnos sa svim poslanicima i političkim organizacijama iz DF-a.

Vučinić je pozvao sve opozicione partije da budu dio jedinstvenog bloka koji će zajedno sa građanskim protestima prouzrokovati pad režima.

Radnička partija će, kako je kazao, bojkotovati Parlament koji je, prema njegovim riječima, potpuno izgubio legitimitet i “pretvorio se u brbljaonicu i štampariju zakona po volji oligarhijske i autokratske vlasti".

Ponudio je, u ime partije na čijem je čelu, pomoć organizatorima građanskih protesta.

“Što se tiče zahtjeva koje smo čuli na poslednjem građanskom protestu za nas su prihvatljivi. Uostalom, šta se drugo može reći i uraditi kada je to zahtjev od 30 hiljada nezadovoljnih građana koji traže ostavke najviših državnih funkcionera zbog kriminalnih i koruptivnih radnji”, kazao je Vučinić koji će zadržati poslanički mandat.

Prema njegovim riječima ta partija dijeli mišljenje da ne treba izlaziti na izbore, jer su svi izbori u režiji DPS besmisleni, a prihvatljivi su samo oni koje bi pripremila tehnička Vlada nakon pada režima.

“Pozdravljamo odluku organizatora protesta da se, ukoliko ne budu date tražene ostavke od najvećih državnih funkcionera, okupimo 16. marta i ne razilazimo dok se to ne dogodi. Samo sa ulicom koja nam je ostala kao jedini prostor za djelovanje, dužni smo izaći na proteste i na taj način učiniti da mafijaški i odnarođeni režim ode sa vlasti”, poručio je Vučinić i dodao da se prava politička borba vodi na ulici zajedno sa narodom.

Bonus video: