"BIĆEMO SA NARODOM"

DF: Nećemo učestvovati u radu Skupštine, puna podrška građanskim protestima

Iz Demokratskog fronta najavili da će njihovi funkcioneri biti na protestu zakazanom za 16. mart
5667 pregleda 29 komentar(a)
Sa građanskog protesta održanog 2. marta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa građanskog protesta održanog 2. marta u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Demokratski front neće učestvovati na zasijedanju Skupštine Crne Gore i daće doprinos građanskim protestima, saopšteno je iz tog politčkog saveza.

Organizatori protesta od opozicionih partija zahtijevaju da napuste Skupštinu i da bojkotuju sve izbore dok zahtjevi za ostavkama ne budu ispunjeni.

Organizatori traže ostavke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Vlade Duška Markovića, Savjeta i direktora RTCG Božidara Šundića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoje Katnića i direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića.

"DF od početka snažno podržava građanske proteste, a tako će činiti i ubuduće, jer smo uvijek smatrali da je taj vid borbe protiv ovakvog diktatorskog režima najefikasniji. Nećemo povući ni jedan potez koji bi mogao da nanese štetu ili na bilo koji način umanji šanse za uspjeh velikog građanskog protesta 16. marta, već ćemo, kao i uvijek, dati svoj doprinos i biti sa svojim narodom", navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaju da će njihovi funkcioneri, zajedno sa građanima, 16. marta biti na protestu.

"Koji je organizator odredio kao prelomni za ispunjavanje postavljenih zahtjeva. Mi imamo i obavezu više od drugih, jer je najveći broj onih koji su danas na ulicama Podgorice bio zajedno sa nama 2015. i 2016. godine u vremenu kada se nenasilna borba uspostavljala kao metod vaninstitucionalnog djelovanja. Posle tih protesta DF-a režim je bio bačen na koljena, a potom je ukradena opoziciona pobjeda kroz montiranu aferu "državni udar", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je novi razlog koji je sada okupio veliki broj ljudi na podgoričkom trgu, "kroz dokazanu korupciju vrha režima poznatu pod aferom "Koverta’"", dobra prilika da se "režim konačno obori i da dođemo do prvih fer i poštenih izbora".