Muratović: Nije valjda stavljena anatema na šverc cigareta, sporazum o izručenju će podrazumijevati i ekstradiciju Đukanovića

4946 pregleda 2 komentar(a)
Muratović, Foto: Građanski pokret URA
Muratović, Foto: Građanski pokret URA

Pozdravljamo potpisivanje sporazuma o izručenji i borbi protiv šverca cigareta koji su juče potpisali britanski ministar za Evropu Alan Dankan i potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, kazao je danas Esko Muratović iz Građanskog pokreta URA.

"No, pitamo se zašto u zvaničnom saopštenju Vlade nije naveden sporazum o borbi protiv šverca cigareta? Nije valjda da je anatema stavljena na ovo krivično djelo pa se ono ne može spomenuti u zvaničnim reagovanjima Vlade", istakao je Muratović.

On je u ime GP URA iskazao zadovoljstvo jer će sporazum o izručenju podrazumijevati i eventualnu ekstradiciju sadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, zbog osnovanih sumnji za pranje novca u londonskoj "Pireus" banci.

"Svakako pozdravljamo potpisivanje oba sporazuma. I jedan i drugi značiće mnogo za pravnu državu koju ćemo nadamo se uskoro vidjeti na djelu u Crnoj Gori", zaključuje Muratović.

U jučerašnjem saopštenju Vlade Crne Gore navedeno je da su Pažin i Dankan potpisali bilateralni ugovor kojim se dopunjava Evropska konvencija o ekstradiciji i olakšava njena primjena, dok sporazum o borbi protiv krijumčarenja cigareta nije pomenut.

Britanski ministar za Evropu Alan Dankan napisao je juče na svom Tviter nalogu da je sa ministrom pravde Crne Gore Zoranom Pažinom potpisao dva sporazuma, o ekstradiciji, i o borbi protiv krijumčarenja cigareta.

Bonus video: