Bošnjačka stranka podržala Đukanovića: Očekuju pobjedu u prvom krugu

U saopštenju je rečeno da su manjinske partije iskreni prijatelji Crne Gore i njenim vitalnim državnim interesima
98 pregleda 33 komentar(a)
Rafet Husović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Rafet Husović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2018. 15:20h

Bošnjačka stranka (BS) će na predsjedničkim izborima podržati Mila Đukanovića, kazao je predsjednik ove partije Rafet Husović, nakon sjednice Glavnog odbora, koja je održana danas u Rožajama.

"Bošnjačka stranka će na predsjedničkim izborima 15. aprila podržati Mila Đukanovića, kandidata kojeg je predložila Demokratska partija socijalista i podržale ostale partije vladajuće koalicije. Parlamentarna većina, u kojoj učestvuje Bošnjačka stranka, treba da podrži zajedničkog kandidata koji, prije svega, garantuje nastavak evropskog puta Crne Gore. Za naš evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Đukanović može da doprinese tim važnim spoljno-političkim ciljevima", kazao je predsjednik BS-a Rafet Husović

U saopštenju je rečeno da su manjinske partije iskreni prijatelji Crne Gore i njenim vitalnim državnim interesima.

"Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Istorija je to pokazala u proteklih 12 godina koliko postojimo - od referenduma 2006. godine, preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i Evropsku uniju. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo. Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu", zaključio je Husović.

Bonus video: