Vlada: Memorandum o razumijevanju između CG i UK bavi se krivičnim djelima uključujući krijumčarenje cigareta

Kazali su da je taj dio informacije sadržan u dijelu saopštenja o potpisivanju Memoranduma s ministrom Strajdom, a supotpisnik je bio i ministar Dankan
2349 pregleda 1 komentar(a)
Pažin u Londonu, Foto: Twitter
Pažin u Londonu, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.03.2019. 16:08h

Vlada Crne Gore napisala je na svom Tviter nalogu da je u Londonu potpisan ugovor između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva o ekstradiciji i Memorandum o razumijevanju.

Britanski ministar za Evropu Alan Dankan napisao je juče na svom Tviter nalogu da je sa ministrom pravde Crne Gore Zoranom Pažinom potpisao dva sporazuma, o ekstradiciji, i o borbi protiv krijumčarenja cigareta.

U jučerašnjem saopštenju Vlade Crne Gore navedeno je samo da su Pažin i Dankan potpisali bilateralni ugovor kojim se dopunjava Evropska konvencija o ekstradiciji i olakšava njena primjena, dok sporazum o borbi protiv krijumčarenja cigareta nije pomenut.

"Kako je Vlada i saopštila, Memorandum o razumijevanju između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva ima mnogo širi opseg, bavi se krivičnim djelima u oblasti poreza i carina, prekograničnim kriminalom i sličnim djelima, uključujući krijumčarenje cigareta", napisali su iz Vlade na Tviteru.

Kazali su da je taj dio informacije sadržan u dijelu saopštenja o potpisivanju Memoranduma s ministrom Strajdom, a supotpisnik je bio i ministar Dankan.

Ambasadorka Velike Birtanije u Crnoj Gori, Alison Kemp kazala je da Memorandum o razumijevanju ima mnogo širi opseg.

"Kako je VladaCG saopštila, Memorandum o razumijevanju između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva ima mnogo širi opseg, bavi se krivičnim djelima u oblasti poreza i carina, prekograničnim kriminalom i sličnim djelima, uključujući krijumčarenje cigareta. To je važan korak naprijed u našoj saradnji", napisala je Kemp na Tviteru.

Bonus video: