O nastavku bojkota nakon protesta

“Ispoštovali smo zahtjeve organizatora protesta, jer smatramo da građanska energija može donijeti promjene"
3070 pregleda 0 komentar(a)
Bez konačne odluke o bojkotu: Poslanici opozicije, Foto: Boris Pejović
Bez konačne odluke o bojkotu: Poslanici opozicije, Foto: Boris Pejović

Opozicioni poslanici će bojkotovati rad Skupštine Crne Gore do protesta zakazanih za 16. mart, nakon čega će razmotriti dalje poteze, saznaju “Vijesti”. Organizatori protesta “97.000-Odupri se” zahtijevali su da opozicione partije napuste Skupštinu i bojkotuju sve izbore dok ne budu ispunjeni zahtjevi za ostavkama najviših državnih zvaničnika. Iako opozicioni poslanici zbog toga nijesu prisustvovali sjednicama parlamenta koje su održane ove nedjelje, sagovornici “Vijesti” iz opozicije tvrde da još nije odlučeno koliko će bojkot trajati.

“Ispoštovali smo zahtjeve organizatora protesta, jer smatramo da građanska energija može donijeti promjene. Zajednički rad opozicije i organizatora protesta može natjerati vlast da pristane na obezbjeđivanje uslova za fer izbore. Sada smo maksimalno posvećeni velikom građanskom protestu najavljenom za 16. mart, a nakon njega odlučićemo o daljem načinu djelovanja”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz jedne od opozicionih partija.

Nakon zahtjeva organizatora protesta iz Demokratskog fronta su kazali da će bojkotovati rad parlamenta, ističući da su protesti najefikasniji način za smjenu režima, dok je samostalni poslanik Aleksandar Damjanović kazao da se protiv aktuelne vlasti treba boriti i u parlamentu i van njega.

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) tada su saopštili da neće učestvovati na izborima sve dok se ne stvore fer i demokratski uslovi, ističući da se radi o koordiniranom stavu. Oni su poručili da će za sve druge “možda i pojedinačne zahtjeve odlučiti u primjerenom roku na organima partije nakon komunikacije sa organizatorima protesta”.

Bonus video: