SDP: Poskupljenje vode već viđen scenario nekompetentne lokalne uprave

SDP upozorava da je ovakva odluka štetna i po budžet građana i po privredu i da samo doprinosi daljem urušavanju životnog standarda
680 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Mugoša, Foto: SDP
Nikola Mugoša, Foto: SDP

Odbor Glavnog grada Socijaldemokratske partije ocjenio je da je najavljeno poskupljenje vode već viđen scenario nekompetentne lokalne uprave iz 2017 god. da na račun građana obećava infrastrukturni vodovodni razvoj i lošom odlukom o povećanju računa za vodu za skoro 22% kamuflira neracionalno poslovanje gradskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

"Najava gradonačelnika Vukovića da će ponovo pokrenuti odluku o poskupljenju vode u Podgorici je samo dokaz da DPS lokalna vlast nastavlja svoj rad po utvrđenoj matrici “ulagaćemo u infrastrukturni razvoj” na račun već ojađenog budžeta svojih građana. Ovakva odluka je samo dokaz nekompetentnosti gradskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” da se prije svega suoči sa potrebom preispitivanja rentabilnosti dosadašnjeg poslovanja koje se samo ogleda u ogromnim gubicima na vodovodnoj mreži, a koje misle da se mogu sanirati prekobrojnim zapošljavanjima", navodi se u saopštenju Nikole Mugoše, predsjednika Foruma mladih SDP Podgorica.

On ocjenjuje da je poražavajuća činjenica da lokalna vlast u Podgorici na godišnjem nivou izdvaja znatne sume iz budzeta građana "da bi takvim upravljačkim strukturama obezbjedila finansiranje samo prekobrojno zaposlenih".

"U svim iole uređenim državama, preduzeća koja se bave uprvljanjem otpadom, reciklažom, vodosnabdjevanjem i sl., su gigantic koji finansiraju i doniraju društvene potrebe grđana. Samo kod nas je očigledno obrnuto. Građani su ti koji treba da finansiraju nekompetentne upravljačke strukture koje godinama donose odluke a bilježe gubitke svog nerentabilnog poslovanja. Nekompetentna upravljačka struktura “Vodovoda i kanalizacije” već godinama nije u stanju da obezbjedi uslove za ugradnju besplatnih vodomjera domaćinstvima koja još uvijek plaćaju nesrazmjerne račune za zajedničku potrošnju vode", navodi Mugoša.

SDP upozorava da je ovakva odluka štetna i po budžet građana i po privredu i da samo doprinosi daljem urušavanju životnog standarda građana, pored već viđenog povećanja cijene struje, PDV, goriva....

Bonus video: