Danas je veliki protestni skup u Danilovgradu u 16:00h: GOTOV JE! NE BOJ SE

Ovo je četvrti u nizu protesta koji lideri ova tri subjekta organizuju u sklopu realizacije Plana vaninstitucionalnog djelovanja i u cilju osnaživanja protesta građana u Podgorici.
9506 pregleda 0 komentar(a)
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Demokrate
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.03.2019. 08:40h

Danas se u Danilovgradu očekuje veličanstveni skup, uz veliki broj građanki i građana ove Opštine, koji su konačno dobili pravu priliku da se pobune protiv nepravde i teške socio-ekonomske situacije u koju su dovedeni zahvaljujući naopakom sistemu vrijednosti i uništenju privrednih potencijala i industrije, koji je, u prvom redu, uspostavio, i već 30 godina održava upravo Đukanović.

Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a, pozvali su građane da im se danas u 16:00 časova, pridruže na velikom protestu pod nazivom „GOTOV JE! NE BOJ SE.“ u DANILOVGRADU, na TRGU 9. DECEMBAR - PREKO PUTA ZGRADE OPŠTINE. Ovo je četvrti u nizu protesta koji lideri ova tri subjekta organizuju u sklopu realizacije Plana vaninstitucionalnog djelovanja i u cilju osnaživanja protesta građana u Podgorici.

DemokrateIlustracija

Prvi od ovih protesta održan je u Zeti, u epicentru afere ”Koverat”, a nakon toga ova tri subjekta organizovali su protestne skupove i protestne šetnje u Budvi i Nikšiću.

“Kad neko uradi svom rodnom gradu ono što je Đukanović uradio Nikšiću, kako možete očekivati da nešto uradi za Crnu Goru. Urušili su sistem vrijednosti i to im nikada nećemo oprostiti. Tražimo promjenu sistema vrijednosti. Nećemo Nikšić koji se prepoznaje po kamatašima, kriminalcima, kovertašima. Nećemo Nikšić koji se prepoznaje po Branu, Acu, Milu! Hoćemo da Nikšić ponovo živi, da stvara i rađa novog Ljuba Čupića, Stojana Cerovića, Novaka Đokovića, Miljana Miljanića, Dragana Radulovića, Živka Nikolića i mnoge druge velikane! To će ponovo biti budućnost Nikšića i Crne Gore”, saopštio je Bečić na protestno skupu u Nikšiću.

“Nećemo nikakvu rekonstrukciju Vlade kao 2016. godine, već pad ove i izbor nove Vlade koja bi stvarala uslove za poštene izbore, a koju ne može da vodi DPS! Ko god napadne kolegu iz opozicje, znajte da je po zadatku. Ko god pokuša da naruši građanski kocept protesta, znajte da je po zadatku. Ko god krene da nas nacionalno i vjerski prebrojava znajte da je po zadatku. Ko god ne protestuje demokratski i evropski, znajte da je po zadatku. Jedinstveno budimo sa građanima na protestima. Jedinstveno poručimo da bez uslova za slobodne izbore nema više izbora u Crnoj Gori”, naglasio je Bečić.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, poručio je ”da je svima jasno da sistem puca iznutra po svim šavovima, a da paralelno traje nepodnošljiva lakoća vlasti da sve prikaže normalnim. Odbijaju mirnu tranzicijiu. Sve je praćeno nepodnošljivom lakoćom laganja. Neke laži već su antologijske i ulaze u istoriju. Kaže Đukanović da nema firme u inostranstvu. Zatim da ima firme. A onda treći momenat. Formirao je firmu da nikad ne funkcioniše. Nepodnošljiva lakoća laganja i očigledno da građani pripremaju odgovor.

Lekić je saopštio da je juče bio na Cetinju i da je tamo glavna tema jedna nacionalna bruka, fali muzejsko blago. Cetinjani se brane humorom, crni humorom. Kažu da nisu mogli da ukradu samo muzejsku zgradu jer je tehnički teško izvodivo. Cetinje ne radi, poznato je, a kad je nestao sat iz muzeja, pitali su se je li Njegoš još tamo, u mauzoleju. Mi, naravno, znamo, da je Njegoš besmrtan, da nas gleda i opominje”.

DemokrateSa protesta u Nikšiću

Na kraju, predsjednik Crnogorske je zaključio: “Naša ključna poruka glasi: promjene! Promjene su nužne ako želimo da gradimo savremeno društvo u kojem će se znati red, u kojem će vladati pravda i čiji temelj će biti sloboda. Poruka hrabrosti, slobode i dostojanstva treba da dođe do svakog crnogorskog građanina. Zato, danas iz Nikšića jasno poručujemo: Ne boj se! Pridruži nam se! Pobijedićemo! Živjeli!”

Vladimkir PavićevićVladimkir Pavićević

Danas se u Danilovgradu očekuje veličanstveni skup, uz veliki broj građanki i građana ove Opštine, koji su konačno dobili pravu priliku da se pobune protiv nepravde i teške socio-ekonomske situacije u koju su dovedeni zahvaljujući naopakom sistemu vrijednosti i uništenju privrednih potencijala i industrije, koji je, u prvom redu, uspostavio, i već 30 godina održava upravo Đukanović.

DemokrateSa skupa u Nikšiću

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA VELIKOM PROTESTNOM SKUPU U NIKŠIĆU: