Hajduković: Izgubljena šansa da izbori za predsjednika budu početak preporoda Crne Gore

"Nesrećan sam što sledećih pet godina neću moći da zajedno sa Vama pokrenem i ostvarim preporod Crne Gore, da približimo našu državu idealu mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom"
53 pregleda 20 komentar(a)
Dragan Hajduković, Foto: Screenshot (Youtube)
Dragan Hajduković, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 26.03.2018. 06:24h

Naučnik Dragan Hajduković nije uspio da sakupi dovoljan broj potpisa, kako bi predao kandidaturu ta predsjednika Crne Gore.

"Mojom eliminacijom sa zvanične liste kandidata, definitivno je izgubljena šansa da ovi izbori budu početak preporoda Crne Gore. Crna Gora ostaje u dokazano lošim rukama profesionalnih političara; umjesto dobra, i na ovim izborima će se birati manje zlo", saopštio je Hajduković.

On je zahvalio svima koji su ga podržali.

"Zahvaljujem i još brojnijim građanima koji su hteli da podrže moju kandidaturu. Zahvaljujem Vam na umu i srcu koje ste pokazali. U ovim teškim vremenima sunovrata Crne Gore, jedino ste vi bili u pravu, trebalo je podržati jedini kvalitetni program za preporod Crne Gore; program koji sasvim sigurno može da, po brzini kojom raste kvalitet života građana, pretvori Crnu Goru u evropsko i svjetsko čudo".

Istakao je da broj potpisa nije mjerilo podrške njegovoj viziji razvoja Crne Gore.

"Da su skupljali potpise pod istim uslovima kao ja, ni ostali kandidati ne bi imali dovoljno potpisa, tačnije imali bi manje od mene. Lako je obezbijediti potpise kada iza vas stoji ili jaka partija, ili (ko zna otkud) velike pare, ili i jedno i drugo, plus privilegovan položaj u medijima, a često i pristup ličnim podacima građana. Iako sam sve ovo znao unaprijed, upustio sam se u neravnopravnu borbu jer kao otac i građanin, kao humanista i intelektualac, nijesam mogao da pasivno gledam razaranje države i uništavanje budućnosti sadašnjih i budućih generacija".

Istao je da je srećan što ne spada "u nesrećnike koji su Crnoj Gori uzeli sve što su joj mogli uzeti ne dajući joj ništa".

"Nesrećan sam što sledećih pet godina neću moći da zajedno sa Vama pokrenem i ostvarim preporod Crne Gore, da približimo našu državu idealu mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom. Hvala svima", zaključio je Hajduković.

Bonus video: