Članstvo u NATO-u doprinosi geopolitičkoj stabilnosti

Izoria je čestitao Crnoj Gori na uspjehu u integracionim procesima, ocijenivši da Crna Gora može poslužiti kao primjer državama regiona
0 komentar(a)
Levan Izori, Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Levan Izori, Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.03.2018. 13:06h

Članstvo Crne Gore u Alijansi značajno doprinosi geopolitičkoj stabilnosti i smanjivajem tenzija na istorijski trusnom području, ocijenili su ministri odbrane Crne Gore i Gruzije, Predrag Bošković i Levan Izori.

Bošković i Izori, koji boravi u posjeti Crnoj Gori, razgovarali su o trenutnoj bezbjednosna situacija u regionu, podršci Crne Gore evroatlantskim i evropskim stremljenjima Gruzije i mogućnosti dalje saradnje dvije države u oblasti odbrane.

"Ministri su ocijenili da članstvo Crne Gore u Alijansi značajno doprinosi geopolitičkoj stabilnosti i smanjivajem tenzija na jednom istorijski trusnom području”, sopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je rekao da je Crna Gora spremna da politički, ekspertski i tehnički pomogne Gruziji u procesu pridruživanja.

"Crna Gora će kao NATO članica nastaviti da promoviše NATO politiku otvorenih vrata, uz uvjerenje da je jedina pouzdana budućnost svih zemalja regiona u punoj evroatlantskoj i evropskoj integraciji”, naglasio je Bošković.

On je napomenuo da Crna Gora prepoznaje važnost podrške Gruziji, kako bi do kraja sprovela dugotrajni i sveobuhvatni proces reformi, cijeneći njene napore na unaprjeđenju odbrambenog sektora i ispunjavanju zadataka koji proizilaze iz NATO agende.

Izoria je čestitao Crnoj Gori na uspjehu u integracionim procesima, ocijenivši da Crna Gora može poslužiti kao primjer državama regiona.

"Sagovornici su izrazili posvećenost daljem unaprjeđenju odbrambene saradnje dvije države kroz implementaciju zajedničkih aktivnosti i projekata, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u saradnji sa ostalim partnerskim zemljama, uz osvrt na mogućnost uspostavljanja saradnje u domenu sajber odbrane, komunikaciono-informacionih sistema i u oblasti vazduhoplovstva“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: