Prava: NATO preuzima kontrolu nad finansijskim sektorom u Crnoj Gori

Nema sumnje, vjeruju u Pravoj Crnoj Gori, da "strani centri moći Đukanovića drže u šaci i da mu se manevarski prostor svakim danom sve više sužava"
2221 pregleda 13 komentar(a)
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora

Nakon preuzimanja bezbjednosno-obavještajnih poluga, vodeći atlantistički centri moći sada namjeravaju da zavedu red i u finanasijkom sektoru i svim pitanjima od značaja za tokove novca u Crnoj Gori, smatraju u Pravoj Crnoj Gori.

"O tome svjedoči sukob oko kontrole nad Centalnom bankom Crne Gore, koji je proteklih mjeseci oličen u sudskom sporu bivše viceguvernerke Irene Radović protiv aktuelnog guvernera Radoja Žugića. Iako se u crnogorskoj javnosti ovaj spor predstavlja kao gotovo isključivo slučaj mobinga (u šta poznajući prirodu režima ne sumnjamo), dužni smo takođe i da upozorimo građane da je u pitanju je nešto daleko dublje i dalekosežnije", navodi se u saopštenju Prave.

Radović je, kako navode, "važna figura za ostvarivanje interesa SAD i Velike Britanije.

"Irena Radović, koja je bivši zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori, a sada konsultant vlade SAD-a u regionu, važna je figura za ostvarivanje interesa SAD i Velike Britanije. Podsjetimo, njeno suđenje koje su pratili izaslanici američke i britanske ambasade završeno je u, za crnogorski pravosudni sistem, rekordnom roku. U tom smilsu, sama presuda da je Radovićeva nevina nije toliko krucijalna, koliko poruka koja je na taj način upućena Đukanovićevom režimu – a to je da je prošlo vrijeme autonomije u bankarskom sektoru, te da se puna kontrola nad tokvima novca mora prepustiti NATO saveznicima", saopšteno je iz Prave.

Đukanović je, ocjenjuju, "veoma ozbiljno shvatio ovu poruku".

"Da je Đukanović veoma ozbiljno shvatio ovu poruku govori i angažovanje nekadašnjeg dugogodišnjeg direktora FBI Luji Frija (Louis J Freeh), koji je nedavno imenovan za člana odbora Universal Capital Banke koje je u vlasištvu Đukanovićevog prijatelja Petrosa Statisa, a koju je do skora lični Đukanovićev bankar i insajder Duško Knežević označio kao jednu od banaka koja se intezivno bavi pranjem novca u Crnoj Gori. Samo dovođenje sudije Frija koji je inače iskusan stručnjak za tu oblast, upućuje da je Fri najvjerovatnije odveden da zavede red i koliko je moguće očisti Đukanovićev nered u finansijskom sektoru, prije konačnog preuzimanja tokova novca od strane Londona i Vašingtona", navode iz Prave.

Nema sumnje, vjeruju, da "strani centri moći Đukanovića drže u šaci i da mu se manevarski prostor svakim danom sve više sužava".

"Vašington više ne krije da su Đukanoviću uskoro dani odbrojani. Kao odgovorni političari dužni smo da upozorimo građane na ove zakulisne procese koji su u toku, pogotovo u vrijeme masovnih građanskih protesta, odnosno u vrijeme eskalacije nezadovoljstva građana. S tim u vezi, još jednom pozivamo građane da masovno podrže proteste zakazane za subotu 16. marta, kako bi Đukanovićevom tridesetogodišnjem režimu poručili da je vrijeme da idu u opoziciju, a mnogi od njih, sigurni smo, i u Spuž", zaključuju iz Prave.

Bonus video: