Vuksanović: Investitori dobrodošli, ali dažbine moraju plaćati

Vuksanović je kazala da je u Crnu Goru "dobrodošao svako ko želi da ostvari profit, ali ne po cijenu otuđenja vitalnih državnih resursa"
70 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2018. 12:57h

Svi investitori u Crnu Goru su dobrodošli i pozivam ih da ovdje ulože svoj novac, otvaraju fabrike i zapošljavaju građane naše države. Ali ti investitori moraju znati da se svi zakoni države Crne Gore moraju poštovati do posljednjeg slova -da se mora platiti svaki euro poreza, jer ne mogu građani od 300-400 eura plate, finansirati komunalije, puteve i vodovode za njihove investicije, poručila je iz Tivta kandidatkinja SDP za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović.

Ona je razgovarala sa Tivćanima na gradskoj rivi Pine, gostovala u programu lokalnog radija, te obišla nevalorizorane prostore bivše kasarne Lepetane gdje je lokalna i državna vlast godinama obećavala izgradnju mini-olimpijskog sela, ugašenog pogona Opatovo koji je još prije deset godina opredijeljen za razvoj turizma, te lokalitet Lukovića barake gdje još nema 2007. obećane izgradnje stanova za radnike bivšeg Arsenala.

Vuksanović je kazala da je u Crnu Goru "dobrodošao svako ko želi da ostvari profit, ali ne po cijenu otuđenja vitalnih državnih resursa".

"Naša trajna dobra - luke, aerodromi, putevi, plaže, ostrva moraju ostati u državnom vlasništvu i predstavljati osnovu razvoja crnogorske ekonomije. Aerodromi Crne Gore neće biti prodati, a otuđena partijska elita neće poklanjati plaže arapskim šeicima. Porto Montenegro će morati platiti svaki euro poreza, jer su u Crnoj Gori ostvarili ogromni profit i nema ni jednog razloga zašto bi ih neodgovorna DPS vlast u Tivtu čašćavala sa 5,6 miliona eura, dok se istovremeno organizuju dobrotvorne akcije za opremanje Doma zdravlja u ovom gradu", poručila je Vuksanović.

Dodala je da će se novac od naplaćenih dažbina iskoristiti da "naša djeca idu u najbolje vrtiće i škole, da naši sugrađani imaju odlične uslove za liječenje, da se povećaju plate nastavnicima i doktorima, vaspitačicama i medicinskim sestrama".

"Oni su kičma Crne Gore jer nas obrazuju i liječe, kao što će kičma Crne Gore biti radnici koji će ponovo izgrađivati našu zemlju. Oni koji su napravili Arsenal, Obod, Radoje Dakić, Željezaru, Gornji Ibar, Montenegroturist, će opet izgraditi jaku industriju i turizam i dovesti do toga da crnogorski radnik bude zadovoljan i dobro plaćen, kao njegove kolege u Zapadnoj Evropi. Zbog toga je bitno da na ovim izborima pokrenemo promjene. Jer promjena sistema počinje od predsjedničkih izbora i pobjede kandidata koji stoji iza onog što obećava", kazala je kandidatkinja za predsjendicu SDP-a.

Istakla je da očekuje podršku građana koji je znaju iz njene borbe za Kraljičinu plažu, Mamulu, Maljevik, radnička prava u Port of Adria, i zbog zalaganja da se "ne opustoše i Luka Bar i Aerodromi po već viđenom scenariju".

Galerija

Bonus video: